Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koncertzāles Cēsis uzstāsies islandiešu komponiste un pianiste Eidisa Evensena

Piektdien, 9. decembrī, koncertzāles Cēsis Ambiente skatuve sērijā viesosies komponiste un pianiste Eidisa Evensena (Eydís Evensen), kopā ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu iepazīstinot klausītājus ar sava debijas albuma Bylur skaņdarbiem, ko iedvesmojusi dzimtās Islandes skarbā un reizē skaistā daba.

Eidisa Evensena ir jaunais Islandes talants, kuras komponēto un atskaņoto mūziku kritiķi un klausītāji jau paguvuši novērtēt ļoti augstu, dāsni apveltot ar pozitīvām atsauksmēm un simtiem tūkstošu klausījumu digitālajās mūzikas platformās.

Savā mūzikā komponiste un pianiste iedvesmu smeļas Islandes dabā un tās skarbajos laikapstākļos. Uzaugot mazapdzīvotā pilsētā salas ziemeļu pusē un vērojot vētras aiz loga, viņa klausījās dažāda stila mūziku no Pētera Čaikovska līdz Led Zepelin, agri sāka apgūt klavierspēli un savu pirmo skaņdarbu sakomponēja jau 7 gadu vecumā. Gadu gaitā Eidisa turpinājusi veidot savu unikālo un personīgo skaņu pasauli.

Evensenas klavieru kompozīcijas sakņojas ziemeļvalstu tradīcijās, kur mūzika bieži atgādina dabas ainavas, radot īpašas noskaņu un krāsu emocionālās harmonijas. Minimālismā ieturētā Eidisas klavierspēle papildinājumā ar stīgu instrumentiem rada episku un kinomatogrāfisku Islandes kalnu, geizeru un klinšaino līdzenumu skaņu ainu.

2021. gadā klajā nāca Eidisas Evensenas debijas albums Bylur (tulkojumā no īslandiešu valodas "sniega vētra"), ar kuru mūziķe pārliecinoši sevi pieteica starptautiskajā arēnā, uzstājoties Londonā, Parīzē, Berlīnē un Madridē. Ieraksts izvērtās kā personisks, emocionāls vēstījums par komponistes iekšējiem pārdzīvojumiem un sajūtām, pēc ilgas prombūtnes atkal izdzīvojot garu, tumšu un skarbu Islandes ziemu, pēc kuras nāk ilgi gaidītais pavasaris ar sauli, garākām dienām un jaunām cerībām.

Kopā ar Eidisu koncertā Cēsīs uzstāsies Sinfonietta Rīga stīgu kvartets, bagātinot viņas radīto skaņu pasauli.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilsesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja