Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kultūras telpā Hanzas perons uzstāsies amerikāņu dziesminiece Zola Jesus

Svētdien, 24. septembrī, Rīgā, kultūras telpā Hanzas perons muzicēs amerikāņu dziesminiece, avangarda un tumsnējās popmūzikas māksliniece Zola Jesus, informēja Hanzas perona mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Nika Roza Danilova, kuras dzimtas saknes rodamas Krievijā, Ukrainā, Vācijā un Slovēnijā, ar skatuves vārdu Zola Jesus pazīstama jau teju piecpadsmit gadus. Klasiskās operdziedāšanas pieredze apvienojumā ar trokšņainu, tumsnēju un melodramatisku popmūziku, ko kāds, iespējams, dēvēs arī par "avangardisku", ātri vien pēc pirmo singlu klajā nākšanas pievērsa māksliniecei ne tikai plašu klausītāju, bet arī kolēģu uzmanību. Debijas albumā ieklausījās Karina Elizabete Dreijere (Karin Elisabeth Dreijer) un uzaicināja Zola Jesus par Fever Ray Eiropas turnejas īpašo viešņu. Tāpat arī britu apvienība The xx. Savukārt M83, Orbital un citi vēlējušies dzirdēt savos studijas ierakstos Nikas neatkārtojamo balsi.

"Tomēr ir balss, kas spēj caursist realitāti un sašķelt gabalos ieradumu, atsedzot kailus īsta pieredzējuma nervu galus. Zola Jesus balss ir tieši tāda. Kad to izdzirdi, sajūties kā aizsaukts uz vietu, kas eksistē tevī pašā, bet iepriekš bijusi apzinātībai nepieejama. Šī vieta ir tikusi aprakta, jo tajā mājo sāpes. Zola Jesus jaunākais studijas albums Arkhon meklē un atrod veidus kā atbrīvoties no šīm iestigušajām un sastingušajām sāpēm," par mākslinieces sniegumu minētajā ierakstā, kas klajā nāca pagājušogad, rakstījis kāds kritiķis.

Mūziķe jau vairākus gadus ir atgriezusies Viskonsinas štatā, uz kurieni bērnībā tik ļoti nav gribējusi pārcelties no saulainās Fīniksas. Kā atzīst pati, mežā, pašas celtā mājiņā viņa šobrīd jūtas vislabāk. Tur tapis gan Zola Jesus iepriekšējais, tumšākais un, iespējams, personīgākais albums Okovi, gan, izolācijā pārlaižot pandēmiju, jau pieminētais Arkhon. Iespējams, tā tiešām bija kovidlaika iedvesmota vēlme apkārt valdošo negatīvo un baiļpilno enerģiju virzīt gaismas virzienā, pavadot laiku vienai ar savām klavierēm. Rezultātā tapa četru hipnotizējošu performanču apkopojums koncertierakstā Alive in Cappadocia, kas uzņemts divtūkstoš gadus senā kapelā. Iedvesmojošā vieta, tās akustika, Zola Jesus viena pie klavierēm, bez kādas ārišķības un liekiem rotājumiem, un tam pāri viņas balss – šo sajūtu, atmosfēru, ciešu klausītāju klātbūtni īpašos intīmos koncertos māksliniece grib piedzīvot šoruden Eiropā, turnejai sākoties Rīgā, Hanzas peronā.

Biļetes uz Zola Jesus koncertu 24. septembrī Hanzas peronā no 30. jūnija plkst. 10.00 nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības tīklā. Pirmās 50 biļetes pieejamas par īpašu cenu – 25 eiro. Koncertam tuvojoties, biļešu cena pieaugs. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja