Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvijā koncertēs Šveices vokālais ansamblis Choeur de Jade

Mūzika no Šveices un Latvijas skanēs Šveices vokālā ansambļa _Choeur de Jade _vieskoncertos, kuri Latvijā notiks no 11.augusta līdz 15.augustam Rīgā, Jelgavā, Rundālē un Bauskā, pēc sieviešu vokālās grupas _Putni _uzaicinājuma.

"Turneja, kuras Rīgas koncertā Latviešu biedrības namā 11.augustā plkst.19 uzstāsies arī "Putni", turpina starptautiskās sadarbības projektu "Balss/Voix", kas tika aizsākts pirms gandrīz diviem gadiem. Toreiz, pateicoties mūzikas menedžeres Denīzes Štaigmeijeres gādībai un entuziasmam, virtuāli sastapās un iepazinās divi izpildītāju kolektīvi – "Choer de Jade" no Šveices un vokālā grupa "Putni" no Latvijas  Tika nolemts rīkot savstarpēju šveiciešu – latviešu mūzikas un mūziķu apmaiņu, kas izpaustos gan kopīgos koncertos abās valstīs, gan abu valstu komponistu mūzikas iepazīšanā un iestudējumos," stāsta grupas "Putni" vadītāja, dziedātāja un diriģenta Antra Dreģe.


Pirmie abu grupu kopīgie koncerti notika Šveicē – Lozannā, Friburgā un Bernē šā gada martā. Koncertos tika atskaņota latviešu mūsdienu mūzika, šveiciešu komponistu darbi, kā arī , speciāli tiem komponētais „73. psalms”. Šo psalmu diviem sieviešu ansambļiem, arfai un čellam komponēja "Choer de Jade" diriģente, flautiste un komponiste Karolīna Šarjēra, un tas ir veltījums Dalailamam un Tibetas ļaudīm. Šomēnes savukārt šveicieši viesojas Latvijā. Ansambļa un arfistes Jekaterinas Suvorovas izpildījumā klausītāji dzirdēs psalma pirmatskaņojumu Latvijā. Baltijas valstu mūziku šveiciešu programmā pārstāv pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Perta garīgais dziedājums "Peace upon you, Jerusalem".  Savukārt "Putbu" pienesums koncertā Rīgā būs Paula Dambja "Magdeburgas Metildes dziesmas"  astoņām balsīm un ierakstītai elektronikai, latviešu mūzikas dadaista Jura Ābola "Ave Maria", Kristapa Pētersona "Parfīms", kā arī A.Perta, Ž.Šimko un K.Šarjēras skaņdarbi.

Karolīnas Šarjēras vadītā grupa "Choeur de Jade" dibināta 1991.gadā.Ansambļa repertuārā ir visu laikmetu mūzika, sākot no Bingenes Hildegardes līdz pat mūsdienu mūzikai. Tajā ir gan a cappella  darbi, gan skaņdarbi ar instrumentālu pavadījumu, gan tautas melodijas. 2008.gada sākumā "Choeur de Jade" Montrē koru festivālā ieguva balvu par labāko interpretāciju kompozīcijai viendabīgajām balsīm, un guva preses un publikas atzinību par A.Onegera oratorijas “Nicolas de Flue” interpretāciju. Ansambļa krājumā ir trīs izdoti CD. Tas regulāri uzstājas Šveicē. Šobrīd sastāvā ir divpadsmit dziedātājas.








Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Koncertu norises vietas

11. augustā plkst.19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē (piedalās "Putni", vadītāja A. Dreģe un čellists Ivars Bezprozvanovs.)12 .augustā plkst.19 LELB Jelgavas Sv.Annas katedrālē
15 .augustā pkstl.13 promenādes koncerts Rundāles pilī
15 .augustā pl. 18.30 Bauskas pils Ceremoniju zālē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja