Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas Dievnamos skanēs Lūsēna koncertprogramma ar zvaigžņu kluso gaismu

Jūlija vidū aizsākas Jāņa Lūsēna koncertprogrammas ar zvaigžņu kluso gaismu pirmatskaņojumi Latvijas Dievnamos, informēja apvienības Ars Nova pārstāve Anita Lūsēna.Koncertprogrammā ar zvaigžņu kluso gaismu pēc 30 gadiem mūzikā no jauna satiekas Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels. Kopš leģendārās grupas Zodiaks laika komponistam ir tapušas divas programmas sadarbībā ar Zigfrīdu Muktupāvelu - Violets ar Austras Skujiņas dzeju un Zelta sirds ar Kārļa Skalbes dzeju.

ar zvaigžņu kluso gaismu ir trešā koncertprogramma, kas iecerēta atskaņojumam Dievnamos. Koncertos taustiņinstrumentu partitūras atskaņos Jānis Lūsēns, ģitāras - Jānis Lūsēns juniors.Programmā ietvertā mūzika iezīmē ilgu laiku komponista daiļradē - no 1980. gada līdz trijiem pirmatskaņojumiem, kas tapuši šī gada martā. Tajā būs dzirdami vairāki Indriķa dziedājumi no Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas Indriķa hronika, tālajos 80. gados tapušas dziesmas ar Māra Melgalva vārdiem un pēdējos gados komponētās dziesmas ar Kārļa Skalbes, Aspazijas un Plūdoņa vārdiem. Koncerta noslēgumā izskanēs jaunas dziesmas ar nākama gada jubilāra - Ojāra Vācieša - mīlas lirikas dzeju, kuras smalkums un jūtīgums varētu būt tuvs sufistu izpratnei par Dievu kā labāko draugu. Skaņdarbos mākslinieki meklēs veidu, kā caur mūziku un dzeju apliecināt savu piederību Dieva radītajai pasaulei un kārtībai tajā.

Par šī muzikālā vakara moto varētu kļūt dzejnieka Pētera Brūvera dzejas rindas: "…izsīkst vārdi, ilgi viņi cīnījās par to, kuram vārda nav…".

Koncertprogramma ar zvaigžņu kluso gaismu skanēs 21. jūlijā Krimuldas luterāņu baznīcā, 22. jūlijā Lielvārdes luterāņu baznīcā, 29. jūlijā Kuldīgas Svētās Annas baznīcā, 11. augustā Smiltenes luterāņu baznīcā, 25. augustā Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcā, 26. augustā Dobeles luterāņu baznīcā un 1. septembrī Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcā.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīze kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertu norises vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja