Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Latvijas Nacionālais balets Somijā izrādīs Pētera Čaikovska Apburto princesi

No 29. novembra līdz 1. decembrim Latvijas Nacionālais balets dodas viesizrādēs uz Somiju, lai šīs valsts lielākajā zālē – Tamperes hallē izrādītu četras Pētera Čaikovska baleta Apburtā princese izrādes, informēja Operas preses birojs.

Horeogrāfa Aivara Leimaņa un scenogrāfes un kostīmu mākslinieces Ināras Gaujas veidotajā iestudējumā princeses Auroras lomu dejos Sabīne Guravska, Jūlija Gurviča vai Baiba Kokina, bet princi Dezirē atveidos Raimonds Martinovs, Sergejs Neikšins vai Viktors Seiko. Izrāžu muzikālais pavadījums uzticēts Tamperes filharmoniskajam orķestrim LNO diriģenta Farhada Stades vadībā.

Tamperes hallē ir vairāk nekā 2000 skatītāju vietu un paredzams, ka Latvijas Nacionālā baleta iestudēto Apburto princesi noskatīsies vairāk nekā 8000 skatītāju. 

"Latvijas Nacionālajam baletam ar Tamperes halli izveidojusies veiksmīga sadarbība jau kopš 1992. gada. Reizi gadā Tamperes halles pārstāvji aicina viesizrādēs kādu baleta kompāniju, un man ir patiess prieks, ka Latvijas Nacionālais balets Somijas lielākajā koncertzālē viesojies daudz biežāk nekā citas trupas. Somu skatītāji iemīļojuši un ar lielu atzinību uzņēmuši mūsu izrādes – Gulbju ezeru, Romeo un Džuljetu, Žizeli, Donu Kihotu, Gaišo strautu un citus iestudējumus," saka Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Aivars Leimanis. 

2012. gada nogalē Latvijas Nacionālais balets Tamperē viesojās ar Pētera Čaikovska baletu Riekstkodis, kuru Somijas publika uztvēra ar lielu atsaucību un ovācijām. 

Viesizrādēm Somijā jau decembra vidū sekos Latvijas Nacionālā baleta tūre uz Bergamo festivālu Itālijā ar Ādolfa Adāna Korsāru un Pētera Čaikovska Apburto princesi, savukārt no 23. decembra līdz 6. janvārim mūsu baleta mākslinieki sniegs septiņpadsmit Pētera Čaikovska baleta Riekstkodis izrādes Atēnās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja