Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvās vienpadsmit tiešraides no Eiropas valstīm

Šo svētdien, 21.decembrī Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvās vienpadsmit (!) tiešās translācijas no Eiropas valstīm. Koncertu maratons no plkst. 11:00 līdz 22:00 notiks Eiroradio Speciālās Ziemassvētku dienas ietvaros, informē Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Vasermane.

Koncertu tiešraižu maratons šogad plkst.11:00 iesāksies no ziemeļiem – Īslandes mūziķi kā apsveikumu dāvinās baroka mūzikas koncertu Langholtas baznīcā Reikjavīkā. Plkst. 12:00 dzirdēsim koncertu no Sanktpeltenas katedrāles Austrijā, kur programmā iekļauti 17. – 19. gadsimta Dienvidvācijas, Bohēmijas un Austrijas komponistu mūzika Ziemassvētku laikam.

Sākot no plkst. 13:00 klausītāji būs aicināti tiešraidē baudīt Ziemassvētku dziesmas ansambļu, koru un orķestru sniegumā Portugālē, Bulgārijā, Somijā, ASV, Dānijā, Čehijā, Norvēģijā un Ungārijā. Svētku programmas vakara koncerts sāksies plkst. 21:00 no Stokholmas Bervalda zāles un tajā koncertēs Zviedrijas radio koris, Zviedrijas radio simfoniskais orķestris un diriģents Andreass Hansons.

Eiroradio Speciālā Ziemassvētku diena ir viens no skaistākajiem gada notikumiem Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) sezonas piedāvājumā un šo koncertu tiešraidēm ir ļoti plašs klausītāju loks Eiropā un citviet. 2007. gadā Speciālajā Ziemassvētku dienā piedalījās arī Latvijas Radio, translējot kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncertu uz divdesmit divām pasaules valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja