Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijas Radio koris koncertēs Portugālē

Latvijas Radio koris no 19. līdz 22. decembrim dosies uz Portugāli, lai piedalītos Ludviga van Bēthovena mūzikas Maratona koncertā (Beethoven's 1808 Marathon concert), kur koris koncertēs izcilā franču diriģenta Marka Miņkovska vadībā, informē Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Vasermane.

Latvijas Radio koris sniegs koncertu Lisabonā, Beleņas kultūras centrā, kur tiks atzīmēta Bēthovena lielās pirmatskaņojumu dienas 200.gade - 1808. gada 22. decembrī Vīnes teātrī vienā vakarā klausītājiem tika atskaņotas komponista Piektā un Sestā simfonija, kā arī Ceturtais klavierkoncerts.

Ar koncertu 21. decembrī noslēgsies visa gada garumā rīkoto Bēthovena mūzikas koncertu sērija. Šajā grandiozajā koncertā skanēs L. van Bēthovena Piektā un Sestā simfonija, Ceturtais klavierkoncerts, Fantāzija korim, klavierēm un orķestrim un fragmenti no Mesas C dur. Latvijas Radio koris šajā koncertā uzstāsies kopā ar Portugāles kamerorķestri, ko vada jaunaissitaminstrumentu virtuozs, komponists un diriģents Pedru Karneiru (Pedro Carneiro), kā arī ar augstas klases Polijas orķestri Sinfonia Varsovia. Tā mākslinieciskais vadītājs šobrīd ir leģendārais poļu komponists Kšištofs Pendereckis, bet galvenais diriģents - izcilais franču diriģents Marks Miņkovskis.

Savukārt Latvijas klausītājus Ziemassvētkos Latvijas Radio koris sveiks ar Johana Sebastiāna Baha Magnifikātu 23.decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Sigvards Kļava atzīst: "Šis skaņdarbs ir viens no augstākajiem punktiem, ko cilvēces muzikālais ģēnijs vispār ir radījis". Mūzikas festivāla Eiropas Ziemassvētki ietvaros 23. decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā un 26. decembrī Cēsu Kultūras centrā J. S. Baha Magnifikātu izdziedās Igaunijas un Latvijas solisti - Kedija Plāsa (soprāns), Evija Martinsone (soprāns), Risto Jōsts (kontrtenors), Mati Turi (tenors) un Pauls Putniņš (bass). Kopā ar Latvijas Radio kori muzicēs arī Māra Kupča vadītais Baroka orķestris Collegium musicum Rīga, pie diriģenta pults būs Sigvards Kļava. Vairāk informācijas: http://koris.radio.org.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja