Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas Universitātes koris Balta aicina uz koncertu Ceļā…

Latvijas Universitātes (LU) koris Balta tā mākslinieciskās vadītājas diriģentes Māras Marnauzas vadībā aicina uz koncertu Ceļā…, kas izskanēs 3. novembra vakarā Latvijas Universitātē.

"Kora Balta darbība pašlaik ir ļoti spraiga – jaunas programmas, dalība konkursos, latviešu un ārzemju komponistu dziesmu veltījumi korim Balta, to apguve un pirmatskaņojumi. Koncertprogrammā Ceļā…, atskatoties uz "ceļa posmu" vasarā, klausītāji dzirdēs spāņu komponistu habanēras, ko jūlijā atskaņojām konkursā Habaneras y Polifonia Spānijā, kur ieguvām 2. vietu habanēru kategorijā. Koncertā skanēs arī 21. gadsimta norvēģu, vācu, somu un latviešu komponistu oriģinālmūzika, ko jau pavisam drīz – novembrī – dziedāsim Latvijas Vēstniecības Austrālijā, Kanberā, un Sidnejas Latviešu biedrības rīkotajos koncertos par godu Latvijas valsts dibināšanas gadadienai. Savukārt Ceļā… uz Vispārējiem latviešu Dziesmu svētkiem 2023. gadā, kas ir šīs kora sezonas viens no svarīgākajiem pasākumiem, koris koncertā dziedās latviešu komponistu tautas dziesmu apdares un oriģinālmūziku, kas skanēs vēsturiskajos 150gades svētkos nākamajā vasarā Mežaparka estrādē," stāsta kora mākslinieciskā vadītāja Māra Marnauza, raksturojot koncerta programmu kā aizraujošu, daudzveidīgu un emocionāli bagātu – kā nepārtrauktu ceļu ar spilgtiem iespaidiem.

Koncerts notiks ceturtdien, 3. novembrī, plkst. 18.30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Koncerts ir daļa no ERASMUS+ projekta MODEST (Modernization of Doctoral Education in Science and Improvement of Teaching Methodologies) noslēguma konferences programmas.

Latvijas Universitātes kori Balta ir dibinājusi tā mākslinieciskā vadītāja un diriģente, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģente Māra Marnauza 1999. gadā. Koris ir daudzu starptautisko konkursu laureāts, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku kora konkursa fināla Lielās balvas (2013) un 1. vietas (2018) ieguvējs. Tas ir viens no labākajiem koriem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Interkultur organizācijas Pasaules koru reitingā, sieviešu koru kategorijā, koris Balta pašlaik ieņem 8. vietu.

Plašāk: http://choir.lv/balta. Kora aktualitātēm iespējams sekot Facebook lapā

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja