Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Marta beigās Valkā jau 42. reizi skanēs Cimzes mūzikas dienas

Tradicionāli otrajā nedēļā pēc skolēnu pavasara brīvlaika Valkā ieskanēsies Cimzes mūzikas dienas – jau 42.reizi. Šogad tās sastāvēs no laika pārbaudi izturējušā un vienmēr kupli apmeklētā starptautiskā instrumentālo ansambļu konkursa, jau par tradīciju uzskatāmā Vidzemes mūzikas skolotāju semināra un pūšaminstrumentu koncerta plašam klausītāju lokam, informēja pasākuma rīkotāji.

Otrdien, 28. martā, plkst. 17.00 J. Cimzes Valkas Mūzikas skolu pieskandinās pūšaminstrumentu skaņas. Koncertā uzstāsies Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi, kas pēc bērnu mūzikas skolas beigšanas turpina mācības nākamajā izglītības pakāpē. Interesants koncerts solās būt ar to, ka dažus skaņdarbus varēs baudīt kā kopīgu cēsnieku un valcēniešu saspēli. Paredzēts, ka ar solo priekšnesumiem uzstāsies ne tikai viesi, bet arī mūsu J. Cimzes Valkas Mūzikas skolas audzēkņi. Koncerta ieeja ir brīva, un sagaidām uz koncertu pūšaminstrumentu mūzikas cienītājus.

Trešdien, 29. martā, no plkst. 9.30 J.Cimzes Valkas Mūzikas skolā uz semināru Mūzikas izglītība kā centrs bērna attīstībai un izaugsmei pulcēsies mūzikas pedagogi no plašas apkārtnes, lai iegūtu jaunus impulsus un atziņas muzikāli pedagoģiskajā bērnu audzināšanā. Semināru vadīs lektors Guntars Zvejnieks, mag.art., mūzikas maģistrs. Ar muzikālu priekšnesumu klātesošos iedvesmos mūzikas pedagogs un dziesminieks Jānis Žagariņš.

Semināru aicina apmeklēt ne tikai ar mūziku saistītos, bet arī bērnu vecākus un citus interesentus, kam interesē un rūp jaunās paaudzes intelektuālā attīstība. Pieteikšanās līdz 23.martam, zvanot direktorei 29356739. Dalības maksa 10 eiro.

30. martā plkst.12.00 sāksies Jāņa Cimzes starptautiskais instrumentālo trio konkurss. Konkursa dalībnieki sadalīti divās vecuma grupās un astoņās apakšgrupās. Tik smalks dalījums tāpēc, ka tiek veicināta daudzveidīga kolektīva muzicēšana: instrumentālajos trio apvienojušies un pieteikušies viena veida instrumenta spēlētāji un audzēkņi, kas muzicē uz dažādiem instrumentiem, ir kolektīvi, kuri muzicē tikai paši, un ir tādi, kurus pavada koncertmeistars-pedagogs. Līdz ar to izveidojas interesants, plaša spektra muzikāls pasākums, kurā konkursa dalībnieki gūst labu profesionālo pieredzi, klausoties cits cita ansambļu spēli. Konkursam pieteikušies trio no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas. Tā kā Ukrainas dalībniekiem ceļš ir ne tikai tāls, bet arī gana sarežģīts un pat bīstams, tad viņu priekšnesumu konkursā noklausīsimies, izmantojot modernās tehnoloģijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja