Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mīlestībai ir skaistas visas valodas

Kandavā skanēs mūziklu un rokoperu melodiju koncerts

"Nav stāsta skaistāka ar mīlestības metu, kā stāsts par Romeo un par Džuljetu…» – tā gribas skaitīt, kad afišā ierauga vārdu "mīlestība". Aktrise Madara Botmane gan nepiekrīt tam, jo faktiski jau nekā skaista tajā Romeo un Džuljetas mīlestības stāstā nav – fināls ir skumjš un traģisks, un tādu viņa nevienam nenovēl. 

Mīlestībai jābūt gaišai, laimīgai un pozitīvai. Taču arī latviešu mīlasstāsti, kas izstāstīti mūziklos un teātra izrādēs, bieži ir skumīgi. Smeldze ievijas tādos zināmos darbos kā Raimonda Paula mūzikli Meža gulbji, Māsa Kerija un izrādes Īsa pamācība mīlēšanā, Leģenda par Zaļo Jumpravu un Leo. Pēdējā bohēma, Jāņa Lūsēna rokoperās Indriķa hronika un Sfinksa, Zigmara Liepiņa muzikālajās drāmās Adata un Vadonis, Imanta Kalniņa mūzikā izrādei Lilioms, Ulda Marhileviča traģikomiskajā dziesmu spēlē Tobāgo!, kā arī Mārtiņa Brauna izrādē Mauglis. Sarakstu varētu turpināt, jo ik izrādē ir mīlas stāsts. Un tas viss būs klausāms un skatāms 29. jūlijā Kandavā, Ozolāju estrādē, kur izskanēs koncerts Mīlestība – latviešu komponistu mūziklu un rokoperu skaistāko dziesmu skaņās tērpta atzīšanās.

"Mana solodziesma Es tevi atradīšu būs no mūzikla Eslingena. Tā ir ļoti skaista, sirsnīga un emocionāla dziesma," stāsta M. Botmane un ieskicē koncerta struktūru: "Skanēs gan solo dziesmas, gan dueti. Koncertā piedalīsies mani kolēģi no Latvijas Nacionālā teātra – Marija Bērziņa, Zane Dombrovska, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis un Raimonds Celms, kā arī Dailes teātra dziedošie aktieri Ērika Eglija, Gints Andžāns un Gints Grāvelis, kurš iejutīsies arī koncerta vadītāja lomā."

Madara zina arī tradicionālo viedokli, ka par mīlestību vislabāk runāt franču valodā, taču šim viedoklim nepiekrīt: "Mīlestības vārdi jauki skan arī latviešu valodā. Galvenais – kāda emocija tiek nodota ar vārdiem – "es tevi mīlu", jo svarīgi, kurš un kam to saka. Manuprāt, dziesma ir stāsts. Stāsts, kuru stāsta komponists, vārdu autors... Ir skaisti un vērtīgi stāstīt stāstu, kas tuvs mums pašiem un pilnībā izprotams tikai un vienīgi mums, jo stāsts tiek stāstīts par mums." Šovasar koncerts būs tikai Kandavā, bet iespējams, ka nākamvasar tas izskanēs arī citās Latvijas brīvdabas estrādēs. Madarai Kandava ir dzimtā pilsēta, tāpēc viņa tik aktīvi un atbildīgi piedalās šajā projektā –  šajā brīvdabas izrādē atbild gan par vizuālo risinājumu, gan arī par kostīmiem. "Komandā, kas veido koncertu, neesam smalki sadalījuši pienākumus, jo to ir vairāki un dažādi," skaidro Madara un formulē galveno ideju: "Pasākumu gribam veidot kā mīlestības svētkus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja