Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Nakts koncertā Rīgas Sv.Pētera baznīcā skanēs gregoriskie dziedājumi

VSIA Latvijas koncerti aicina Senās mūzikas festivālā izjust patiesu viduslaiku klātbūtni 12. jūlija vakarā Rīgas Sv. Pētera baznīcā, kur, izpildot garīgo mūziku latīņu valodā, baznīcas velves piepildīs gregorisko korāļu skanējums Schola Cantorum Riga izpildījumā

Skanīgās vīru balsis ir Baltijas valstīs vadošā viduslaiku un renesanses vokālā grupa, kas īpašu lomu savās programmās atvēl tieši viduslaiku mūzikas galvenajam žanram – gregoriskajam korālim. Ar klavicimbalas skanējumu koncertu papildinās Latvijas vadošā klavesīniste Ieva Saliete.

Vokālā grupa Schola Cantorum Riga jau teju trīs desmitgades profesionāli un mākslinieciski augstvērtīgi sludina senās mūzikas repertuāru, savu interpretāciju balstot uz senāko neimu rokrakstu studijām un īpašu lomu savās programmās atvēlot gregoriskajam korālim. Ansambļa mākslinieciskais vadītājs Guntars Prānis ir neapstrīdama senās mūzikas autoritāte un viņa dibinātais kolektīvs – viens no šī mūzikas novada celmlaužiem Latvijā. 1995. gadā dibinātā apvienība laika gaitā attīstījusies kā daudzpusīgs ansamblis ar ļoti plašu un daudzveidīgu repertuāru un bagātīgu koncertpieredzi ne vien Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Senās mūzikas festivāla koncertprogrammā, kas 12. jūlija vakarkrēslā atbalsosies Svētā Pētera baznīcas velvēs, brīnišķīgi saliedētās vīru balsis savīsies ar unikālo viduslaiku instrumentu klavicimbalu, kuru ieskandinās senās mūzikas nianses labi pārzinošā Lielās mūzikas balvas laureāte Ieva Saliete. Viņu uzmanības lokā būs Limožas Svētā Marciāla klostera mūzikas kodeksa krāšņais un līdz šim mazatskaņotais repertuārs. Tas sakņojas 12. gadsimta pirmajā pusē un vēl pirms slavenās Parīzes Notrdamas skolas iezīmē Eiropas agrīnās daudzbalsības pirmsākumus. 

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Vairāk - Senās mūzikas festivāla mājaslapā www.smf.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja