Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Norisināsies jauno mūziķu džeza festivāls Džeztivāls

Jau trešo gadu notiek džeza festivāls ar nosaukumu Džeztivāls, kurā dzirdami JVLMA džeza mūzikas katedras studentu mācību noslēguma darbi. Festivāla formāts ļauj studentiem pieredzēt džeza mūzikas procesu tieši tādā veidā, kāds tas ir koncertdzīvē, savukārt klausītājiem – iepazīt topošās Latvijas džeza mūzikas zvaigznes.

“Ja vēlaties dzirdēt, kāds ir visjaunākais latviešu džezs; kas ir tie cilvēki, kas tūlīt kļūs par nākamajām Latvijas zvaigznēm, tad šī ir īstā vieta, kur atnākt un aplūkot viņus sava ceļa sākumā," – tā šo festivālu raksturo Indriķis Veitners, JVLMA Džeza mūzikas katedras vadītājs.

Festivāls noritēs no 4. līdz 6. jūnijam džeza klubā M/Darbnīca. Ieeja koncertos – bez maksas.
Pilna programma: www.facebook.com.

Savukārt 3. jūnijā notiks īpašs jauno džeza mūziķu koncerts VEF kultūras pilī. Jau kopš 2021. gada JVLMA un VEF Kultūras pils īsteno sadarbību, organizējot jauno mūziķu uzstāšanos profesionālā vidē. Tradīcijām apveltītajā un klausītāju atpazīstamību iemantojušajā koncertciklā VEF Jazz Club 3. jūnijā plkst. 19.00 savu studiju un līdzšinējā darba augļus plašākai publikai trijās koncertu sesijās rādīs JVLMA, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas un Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļu studenti. Vakara kulminācijā kopā ar apvienoto bigbendu uzstāsies JVLMA maģistri Kristīne Cīrule – vokāls, Jurģis Lipskis – bungas, un Pēteris Ancveriņš – saksofons. Koncertā skanēs studentu oriģinālkompozīcijas un populāri džeza standarti. Pilna programma: www.facebook.com.

JVLMA un Rīgas Doma kora skolas bigbends izveidots 2018. gada janvārī un tā vadītājs ir saksofonists un komponists Dāvis Jurka. Kopš 2022. gada JVLMA un RDKS apvienotajam sastāvam pievienojās arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas jaunie mūziķi.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atjaunots Vilhelma Purvīša dzimto māju ābeļdārzs

Latvijas ainavu gleznošanas lielmeistara Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži, kur mājvietu radis šobrīd Latvijā vienīgais māksliniekam veltītais muzejs, aicina apmeklēt tā brīvdabas ekspo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja