Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Noslēgusies bērnu un jauniešu konkursa Balss pavēlnieks 2013 pirmā kārta

Noskaidrots 101 dalībnieks, kas otrajā kārtā turpinās cīņu par iespēju uzstāties Bērnu un jauniešu konkursā Balss pavēlnieks 2013 6. un 7.aprīlī Ventspils teātra namā Jūras vārti, informēja Latvijas Televīzijas pārstāve Laura Brokāne. Jaunie solisti un grupas savas dziesmas rādīs ne tikai viesmīlīgajiem Ventspils skatītājiem, bet ar Latvijas Televīzijas starpniecību priecēs mazus un lielus mūzikas cienītājus ikvienā ģimenē.

Konkursa Balss pavēlnieks žūrija, noklausoties 330 iesūtītās dziesmas, izvēlējusies 101 izpildītāju vecuma grupās no 5 līdz 11 un no 12 līdz 16 gadiem. Otrās kārtas dalībnieki 23.martā viesosies Latvijas Televīzijā, lai rādītu žūrijai savas spējas dziedāt dzīvajā izpildījumā un iepazīstinātu ar skatuves šova ieceri. Laimīgie finālisti 6. un 7.aprīlī Ventspilī Teātra namā Jūras vārti divos skanīgos koncertos sacentīsies par Balss pavēlnieka kristāla zizli, ģerboni un atzinību par labāko muzikālo sniegumu.

Žūrijas sastāvā ir Latvijas Televīzijas radošā komanda - režisore Liene Žeimunde, redaktores Eva Heinsberga, Sanita Auškāpa, režisora palīdze un mūzikas menedžere Zane Gargažina, kā arī dziedātāja Rūta Dūduma. Vērtētājas un organizētāji atzīst, ka arī šogad konkursā īpaši aktīvi ir pieredzes bagātie pedagogi – Igeta Gaiķe, Lūcija Boitmane, Līva Bondare, Gunta Stade, Ginta Krievkalne, turklāt prasmi dziedāt bērniem māca arī jaunie dziedātāji, piemēram, Marta Ritova. Arī šoreiz konkursa dalībnieku rindās pārstāvēti visi Latvijas novadi – Kurzeme, Latgale, Vidzeme un Zemgale, bet visvairāk topošo solistu nākuši no galvaspilsētas Rīgas un tās rajona. 

Viena no konkursa dalībnieku un viņu pedagogu problēmām parasti ir repertuāra izvēle, bet ir stabilas vērtības, piemēram, komponisti Raimonds Pauls, Imants Kalniņš un Jānis Lūsēns, kuru dziesmas jau kļuvušas par Balss pavēlnieka klasiku. Jaunas dziesmas bērniem komponisti raksta reti, bet ir arī pozitīvi izņēmumi, piemēram, Andris Sējāns un Kārlis Lācis. Ik gadu kāda no dziesmām kļūst par konkursa hitu, šogad tā ir Raimonda Paula un Guntara Rača dziesma Vētra nāk, kuru žūrija pirmajā atlases kārtā noklausījās desmit reizes.

Saraksts ar 101 dalībnieku, kas turpinās cīņu par iespēju doties 6. un 7.aprīlī uz Ventspili, atrodams mājas lapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja