Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Notiks dziesmu rakstīšanas nometne RIGaLIVE

Otrdien, 7.novembrī, sākas dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE 9. sesija, informēja Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports izpilddirektore Agnese Cimuška.

Kopš 2017. gada RIGaLIVE darbojas kā sadarbības platforma, kur dažādu valstu, žanru un pieredzes pārstāvji satiekas, lai radītu jaunus un unikālus skaņdarbus. Šogad saņemti pieteikumi no vairāk nekā 200 mūziķiem 14 valstīs.

Agnese Cimuška-Rekke, Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports izpilddirektore: "Mums ir prieks, ka dalībnieku pieteikumu skaits ir pieaudzis gan skaitliski, gan ģeogrāfiski. Kā organizatoriem šis ir pozitīvs izaicinājums, jo atlases process kļūst arvien sarežģītāks, ņemot vērā, ka varam pieņemt tikai 30 dalībniekus. Mēs augstu novērtējam dalībnieku uzticību, it sevišķi tiem, kuri piedalās atkārtoti, un lepojamies, ka nometnē radītās dziesmas sasniedz klausītājus. Esam gandarīti, ja ar šo pasākumu palīdzam kādam uzsākt muzikālo karjeru, radīt jaunus izaicinājumus un veicināt jaunas sadarbības. Ļoti novērtējam iespēju, ka RIGaLIVE devītā sesija un ar to saistītās izglītojošās meistarklases norisināsies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā, lai iedvesmotu un aizrautu jaunos mūziķus paplašināt savu redzesloku Latvijas mūzikas nozares kontekstā."

RIGaLIVE nometnes mērķis ir radīt dziesmas, kas ne tikai pārsteidz un iedvesmo, bet arī spēj ieņemt vietu radio apritē un mūzikas atskaņošanas topos. Daudzas no iepriekšējās sesijās radītajām dziesmām kļuvušas par radio hitiem un sasniegušas augstu klausījumu skaitu straumēšanas platformās.

Papildus intensīvajam radošajam procesam, RIGaLIVE dalībnieki piedalīsies arī vērtīgos semināros un darbnīcās, ko vadīs nozares eksperti. Šie pasākumi sniegs iespēju dziļāk ielūkoties mūzikas industrijas jaunākajās tendencēs un attīstības virzienos, tādējādi papildinot savas zināšanas un prasmes. Šoreiz īpašs uzsvars tiks likts uz sinhronizāciju - mūzikas iekļaušanu filmās, TV seriālos, reklāmās un videospēlēs.

Šo īpašo nometnes daļu vadīs pieredzējuši profesionāļi, to skaitā Magdalēna Niestrijevska (Jaguarec pārstāve, Polija), Dāvis Sīmanis, Elvijs Pārpucis, Guna Zučika, Sandra Perensa (Igaunija), kuri ļaus dalībniekiem iegūt padziļinātāku izpratni par šo būtisko mūzikas industrijas jomu.

Iepriekš RIGaLIVE nometnē piedalījušies tādi mūziķi kā Aminata, Aija Andrejeva, Linda Leen, Dons, ansis, Kristīne Pāže, Jānis Aišpurs, Māra Upmane-Holšteine, Markus Riva un citi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja