Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Novembrī Palladium uzstāsies savdabīgie tUnE-yArDs

18.novembrī koncertzālē Palladium pirmo reizi Baltijā uzstāsies amerikāņu dziesminiece, vokāliste un perkusioniste tUnE-yArDs jeb Merila Garbus, informēja Positivus Music pārstāve Linda Igolniece. Dziedātājas unikālais talants sintēzē ar rotaļīgu bērnišķību un pulsējošiem ritmiem rada vienreizējus un neaizmirstamus koncertus.

Maijā klajā nākušais tUnE-yArDs albums Nikki Nack, kura producenti ir repa zvaigznes Big Boi un M.I.A., izpelnījies viennozīmīgu kritiķu sajūsmu, palīdzot viņai nostiprināt savu vārdu starp šī brīža nozīmīgākajiem alternatīvās popmūzikas izpildītājiem. NME uzskata, ka šis viennozīmīgi ir labākais tUnE-yArDs albums, savukārt Rolling Stone nebaidās apgalvot, ka Garbusa ir viena no retajām inovatorēm mūzikas pasaulē, kuras redzējums ietekmēs grupu skanējumu vēl pēc vairākiem gadiem. Savukārt Pitchfork piebilst, ka mūziķes novatoriskās un nesamākslotās idejas ir iemesls, kas tUnE-yArDs padara tik lieliskus gan ierakstos, gan dzīvajā izpildījumā. Līdzās multi instrumentālistei un galvenajai dziesmu autorei Garbusai pastāvīgi darbojas arī basģitārists Neits Breners, savukārt koncertturnejās duetam pievienojas vēl trīs mūziķi.

Jau tUnE-yArDs pirmais albums Bird Brains 2009. gadā iekaroja sev gana lielu uzmanību, pateicoties tā netipiskajam ieraksta procesam – Merila to izveidoja praktiski vienatnē, visu iemūžinot ar veca kasešu diktofona palīdzību, bet apstrādāja ar kādas mūzikas apstrādes programmas bezmaksas izmēģinājuma versiju. Jau šajā darbā iezīmējās galvenās stilistiskās iezīmes, kas vēlāk kļūs par viņas firmas zīmi – folkmūzikas, pasaules mūzikas un eksperimentālās sajaukums, uz kā fona ļoti spilgti izceļas Garbusas unikālais vokāls.

2011. gada sākumā dienasgaismu ieraudzīja jau otrais tUnE-yArDs albums Whokill, ko ļoti atzinīgi novērtēja pasaules mūzikas kritiķi. Tādi atzīti mediji kā Rolling Stone, New York Times, Spin Magazine, Pitchfork un citi gan albumu Whokill, gan arī tā abus singlus – Bizness un Gangsta atzīmēja starp 2011. gada labākajiem ierakstiem.


Biļetes uz koncertu nopērkamas no 2. jūlija www.palladium.lv un visās Biļešu Serviss kasēs. Biļetes cena sākot no 15 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja