Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Operetes festivāls aicina uz Muzikālo sarunu pie kafijas tases jeb koncertu "ar odziņu"

4. Starptautiskajā Operetes festivālā10. augustā plkst. 19 Ikšķiles Tautas namā norisināsies pasākums "Muzikāla saruna pie kafijas tases". Šajā koncertā "ar odziņu", kā to dēvē festivāla rīkotāji, skatītājiem izvietojoties pie apaļajiem galdiem, valdīs īpaša gaisotne, kurā mīsies dzirkstoša mūzika, personiska saruna un urdoši jautājumi par un ap muzikālā teātra daudzveidību.

Koncertā piedalīsies Kijivas Nacionālā Akadēmiskā operetes teātra soliste Mariana Bodnara (soprāns), Agija Ozoliņa-Kozlovska (pianiste) un Inga Stankeviča (muzikoloģe). Programmā tiks pārstāvēti itāļu, angļu, ukraiņu, franču, spāņu u.c. skaņraži, klausītājiem piedāvājot dziesmu Es vēlos dejot visu nakti no mūzikla Mana skaistā lēdija, Habaneru no Žorža Bizē operas Karmena, Paolo Tosti dziesmu Ideāli, ukraiņu tautas dziesmas Ak, nespīdi mēnestiņ apdari u.c. skaņdarbus. Pirms koncerta no plkst. 18.30 klausītājus mūzikas noskaņās ievadīs Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas absolvents Adams Vaicis (ģitāra).

"Ja «mūzika ir plašs un neaptverams okeāns, tad operete ir neliela tā sala. Kāds, iespējams, pat nezina par tās eksistenci, kāds varbūt dzirdējis tikai nosaukumu, cits vienmēr gribējis to iepazīt, bet aizvien nav paguvis to paveikt. Operetes festivāls ir krāšņi svētki, kuru laikā ikvienam interesentam ir iespēja atklāt šīs unikālās salas būtību. Mūzika, vienojoties ar literatūru, tēlotājmākslu, un dramaturģiju un deju, rada operetes neatkārtojamo kodolu. Izcilāko komponistu darbi atdzīvojas spilgtāko mākslinieku iestudējumos, piedāvājot daudzveidīgu programmu vairāku dienu garumā! Šis būs fantastisks kruīzs!" saka muzikoloģe Inga Stankeviča.

No 7.līdz 12.augustam Ikšķilē vairāku dienu garumā norisināsies 4.Starptautiskais Operetes festivāls, piedāvājot krāšņu programmu, kurā būs pārstāvēti dažādi muzikālā teātra žanri, dažādām muzikālajām gaumēm un paaudzēm.

Biļetes uz festivāla koncertiem  var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Informācija par festivālu un tā māksliniekiem pieejama gan sociālajā tīklā Facebook, gan Operetes teātra mājaslapā www.operetesteatris.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja