Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

papildināta (14:21) Bonija Tailere pārstāvēs Lielbritāniju Eirovīzijā

Retro dīva Bonija Tailere, atsaucoties uz britu raidsabiedrības BBC aicinājumu, pārstāvēs Lielbritāniju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas 18. maijā notiks Zviedrijas pilsētā Malmē.

Viņa uzstāsies ar dziesmu Believe in Me. "Bonija Tailere ir globāla superzvaigzne ar fantastisku balsi, un mēs esam laimīgi, ka viņa nesīs Lielbritānijas karogu Malmē," uzsver BBC pārstāve Keitija Teilore.

Velsiešu dziedātājai Bonijai Tailerei ir 61 gads, viņa ir vairākkārt uzstājusies Latvijā. Bonija Tailere bija populāra visā pasaulē 70.–80. gados, viņas lielākie hiti ir Lost in France, It’s a Heartache, Total Eclipse of the Heart, Holding Out for a Hero un citi. Interesanti, ka 1988. gadā tieši viņa kļuva par dziesmas The Best pirmo izpildītāju, taču jau gadu vēlāk šo šlāgeri ierakstīja Tina Tērnere un tas ir kļuvis par amerikāņu zvaigznes vizītkarti.  

Pērn Lielbritāniju Eirovīzijā pārstāvēja 76 gadus vecais estrādes klasiķis Engelberts Hamperdinks, kurš finālā ieņēma priekšpēdējo 25. vietu.

Šogad Eirovīzijā piedalīsies 39 valstis, taču no dalības dažādu iemeslu dēļ (galvenokārt finansiālu) ir atteikušās Andora, Bosnija un Hercegovina, Čehija, Luksemburga, Lihtenšteina, Monako, Maroka, Polija, Portugāle, Slovākija un Turcija.

Konkursantu vidū atkal būs Armēnijas pārstāvis (pagājušā gada konkursā, kas notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, divu valstu ģeopolitisko nesaskaņu dēļ Armēnija nepiedalījās) – rokgrupas Dorians līderis Gors Sudžjans izpildīs dziesmu Lonely Planet, kuras līdzautors ir Black Sabbath ģitārists Tonijs Aiomi. Šā gada dalībnieku vidū ir divas Eiropas mēroga slavenības: Nīderlandi pārstāvēs dziedātāja Anuka, Vāciju – deju mūzikas izpildītāja Kaskāda.

Eirovīzijas pusfināli Malmē notiks 14. un 16. maijā. Latvijas pārstāvji – duets PeR ar dziesmu Here We Go – uzstāsies 16. maijā. Konkursa uzvarētājs kļūs zināms finālā 18. maijā.

Bonijas Taileres Eirovīzijas dziesmas Believe in Me videoklipu skatieties šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja