Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pie klausītājiem nonāk albums Latviešu teātra zelta dziesmas

Pie klausītājiem nonācis jaunais albums Latviešu teātra zelta dziesmas. Albumā ietvertās melodijas no dažādām latviešu teātra izrādēm novembrī izskanēs tāda pat nosaukuma koncertprogrammā, kas veltīta mūsu valsts 93. dzimšanas dienai, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne un _Izlaides producentu apvienības 7 _pārstāve Maija Tālberga.

Visas dziesmas, kuras projekta muzikālais producents Aigars Grāvers veidojis jaunās un neierastās aranžijās, jau sākušas skanēt Latvijas Radio 2 un ir sveiciens svētkos ikvienam, kurš mīl latviešu mūziku un teātri. „Teātris ir latvieša sapnis jau izsenis un tas nav iedomājams bez dziesmas,” atzinību par paveikto pauž Latvijas Radio 2 direktors Armins Ronis. „Skatītāji to sadzird, saprot, iemīl un „dziesma tālāk rit”. Un ir labi, ka šajā ritējumā tā iegūst jaunas krāsas, jo, tikai būdama dzīva, dziesma iet savu ceļu. Aicinu izbaudīt Latvijas Radio 2 klausītāju iedvesmoto, labi zināmo dziesmu pārtapšanu! Šīs melodijas ir kā dārgakmeņi, kas saglabā savu stabilo spožumu pāri laikiem, un, atmirdzot negaidīti jaunā gaismā, dziesmas tomēr saglabā galveno - tās dziedot un klausoties mēs atkārtojam savas kultūras tēvreizi. Cieņas un mīlestības apliecinājumu savai zemei,” norāda A. Ronis.Turpinot pirms trim gadiem par godu Latvijas 90. jubilejai sākto koncertu sēriju, šogad Latvijas Radio 2 zelta dziesmu godā ceļ izcilāko teātra mūzikas komponistu Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhileviča, Ivara Vīgnera, Valta Pūces un Induļa Kalniņa radītās vērtības. Tās kopā ar Jubilejas orķestri Aigara Grāvera vadībā izpildīs Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Olga Rajecka, Dainis Skutelis, Atis Auzāns, Ieva Sutugova, Marts Kristiāns Kalniņš un _Limonāde.Koncerti Latviešu teātra zelta dziesmas_ notiks 14. un 15. novembrī Rīgas Kongresu namā, 16.novembrī Jelgavas kultūras namā, 17. novembrī Liepājas olimpiskā centra Rožu zālē un 19. novembrī - Valmieras kultūras centrā. Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja