Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pūtēju orķestris "Rīga" sezonu atklās muzicējot kopā ar pianisti Artu Arnicāni

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” atklās savu ziemas koncertsezonu ar koncertu “Shostakovich & Stravinsky” Lielajā ģildē 17.septembrī, informēja orķestra mārketinga speciāliste Daina Švābe.

Orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga šim notikumam izvēlējies ievērojamo Krievijas XX gadsimta komponista Dmitrija Šostakoviča un Igora Stravinska darbus, kā arī viņu priekšgājēja Aleksandra Borodina Polovciešu dejas.

Kā pastāstīja Daina Švābe, sezonas atklāšanas koncerts piedāvās arī tikšanos ar latviešu pianisti, vairāku starptautisko konkursu laureāti Artu Arnicāni (1982), kura Latvijā pēdējā laikā dzirdama reti, jo patlaban studē Šveicē, Cīrihes Mākslu augstskolas solistu maģistrantūrā. Viņa būs soliste Igora Stravinska Koncertā klavierēm un pūšaminstrumentiem, ko komponists sacerējis 1923.-1924. gadā Parīzē. Šis skaņdarbs pārstāv neoklasicisma periodu, tādējādi atkāpjoties no Stravinskim iepriekš raksturīgā krievu stila, kas atspoguļojās slavenajā „Svētpavasarī”. Autors, būdams izcils pianists, pats pirmatskaņoja un vēl gadiem ilgi neatļāva atskaņot šo skaņdarbu citiem mūziķiem

Komentējot gaidāmā koncerta orķestra programmu, Daina Švābe stāsta ka tajā iekļautā D.Šostakoviča "Svētku uvertīra", kas sacerēta 1954. gadā pēc Maskavas Lielā teātra pasūtījuma Oktobra revolūcijas 37. gadadienas koncertam, iedvesmojoties no krievu klasiķa Mihaila Gļinkas uvertīras operai „Ruslans un Ludmila”.

D.Šostakoviča Svīta no operas „Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta”, kura skatāma arī mūsu Latvijas Nacionālās operas repertuārā, skanēs trombonista un aranžētāja Hosē Šinsa (José Schyns) pārlikumā pūtēju koncertorķestrim. Orķestra „Rīga” atklāšanas programmu „Shostakovich & Stravinsky” papildinās Krievijas 19. gadsimta mūzikas lielmeistara Aleksandra Borodina "Polovciešu dejas" no operas „Kņazs Igors”, kas ir viens no populārākajiem skaņdarbiem orķestru repertuārā vispār.

Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un virtuālajā tīklā par Ls 4  - Ls 10. Studenti un pensionāri tās var iegādāties par puscenu, uzrādot apliecību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja