Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reperis Kurts paziņo par atgriešanos mūzikā un izdod albumu

Viens no pašmāju hiphopa mūzikas žanra celmlaužiem – reperis Kurts no leģendārās apvienības S’T’A – nupat nācis klajā ar paziņojumu par atgriešanos mūzikā un izziņojis sava otrā soloalbuma iznākšanas datumu, kas gaidāms jau pēc pāris nedēļām. Otrais Kurta soloalbums iznāks 7. oktobrī, un mākslinieks tam devis nosaukumu Laikā.

Kā video tiešraidē saviem sociālo tīklu sekotājiem atklājis Kurts, albumā būs dzirdami vairāk nekā 10 jauni skaņdarbi, kurus mākslinieks radījis 2021. gadā. Līdzās Kurtam albumā būs dzirdami vairāki viesmākslinieki, turklāt ne ar vienu no viņiem mūziķis līdz šim nekad nav strādājis kopā. Lai gan Kurts neatklāj viesmākslinieku vārdus, zināms, ka divi no māksliniekiem esot Latvijā iemīļoti un labi zināmi mūziķi, bet vēl divi – pašmāju jaunās, uzlecošās hiphopa zvaigznes.

"Ilgus gadus nemitīgi man ir nācies atbildēt uz jautājumiem par to, kad iznāks mans jaunais albums. Tad nu beidzot klausītāju pacietība ir vainagojusies panākumiem, un jau pavisam drīz albums tiks nodots viņu vērtējumam. Šī albuma tapšanas laikā daudzus mēnešus esmu pavadījis studijā, apzināti distancējies no visa apkārt notiekošā, ar jaunu elpu radot jaunos skaņdarbus. Tajos atklāju gan savu pasaules redzējumu, gan esmu ielicis savas gadu gaitā krātās atziņas un novērojumus," stāsta Kurts.

Kurts ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas žanra pionieriem līdzās tādiem zināmiem pašmāju repa vecmeistariem kā Ozols, Gustavo u. c. Kurts plašāku atpazīstamību guva 2000. gadu sākumā ar grupu S’T’A, kura mūzikas tirgu satricināja ar dziesmām Labais puika, Manas pilsētas skati u. c. 2006. gadā iznāca Kurta soloalbums Pilsētas leģendas, kas tapa sadarbībā ar DJ Krii. Kopš pirmā soloalbuma iznākšanas Kurts hiphopa žanrā ir darbojies periodiski: savulaik izveidojis starptautisku hiphopa mūziķu apvienību SEKKTA, pēc tam – izdevis vairākus singlus, apliecinot, ka mūzika joprojām ir būtiska daļa no viņa dzīves. Hiphopa mūzikas fanu sirdis Kurts iekarojis gan ar tehnisko izpildījumu, gan jēgpilnajiem vēstījumiem, kas caurauž viņa dziesmas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja