Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +23 °C
Pērkona negaiss
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Rīgas festivālā uzstāsies kubiešu dīva Daime Arokena

Rīgas festivālu 20. jūnija vakarā Dzintaru koncertzālē grandiozi noslēgs pasaulslavenā kubiešu džeza dīva Daime Arokena. Saulaino un ekspresīvo kubiešu mūziku viņa izdziedās kopā ar ritma virtuozu, Grammy balvas ieguvēju Jaroldi Obrē Roblē, džeza vijolnieci – kaislīgu muzikālo robežu pārkāpēju Linu Krusu un Latvijas Radio bigbendu.

Daime Arokena ir afro-kubiešu džeza dziedātāja no Havanas, Grammy balvas nominante un dažādu prestižu vokālo konkursu laureāte – savu mūziķes karjeru uzsākusi jau astoņu gadu vecumā un tiek uzskatīta par mūzikas brīnumbērnu. Žurnāls Vibe ir nosaucis viņu par “nākošo džeza mūzikas fenomenu pasaulē”. Kopš nonākšanas starptautiskajā mūzikas arēnā 2015.gadā, ir uzstājusies neskaitāmos mūzikas festivālos - NorthSea, Primavera Sound, The Springfield Jazz and Roots festival, dažādās koncertzālēs, kā arī dzirdama un redzama koncertierakstos. Viņa ir arī jaunākā mūziķe no Latīņamerikas, kura uzstājusies Bērklijas Mūzikas koledžas īpašajā jeb “signature” mākslinieku programmā, tā pievienojoties to mākslinieku rindām, kuri iedvesmo prestižās mācību iestādes studentus un topošos mūziķus. Daime Arokena uztver džeza, soul un klasisko mūziku caur iedzimto ritma izjūtu. Viņas koncertos atklājas bagātīgās kubiešu mūzikas tradīcijas, kas saplūst ar dažādajām pasaules mūzikas ietekmēm, kuras viņa sastapusi uzaugot, kā arī apceļojot pasauli.

Lina Krusa ir Francijā rezidējoša dāņu vijolniece un komponiste, kura nepārtraukti pārbauda muzikālās robežas. Ilgus gadus koncertējusi kopā ar pasaules slaveno Gotan Project. Spēcīgi ritmi un liriska vienkāršība ir pamatā šai Lines radītajai daudzveidīgajai mūzikas formai, kas ir gan intīma, gan ekstraverta. Viņa veiksmīgi sadarbojas ar Parīzes radošajiem dienvidamerikāņu māksliniekiem, tāpēc viņai ir tuvi latīņamerikas ritmi mūzikā, kas arī ir iemesls viņas un Daimes Arokenas sadarbībai.

Jaroldi Obrē Roblē ir viens no ievērojamākajiem savas paaudzes kubiešu perkusionistiem, kurš savu muzikālo karjeru veltījis latīņu džeza un afrokubiešu džeza mūzikai. 2001. gadā viņš absolvēja  Instituto Superior de Arte  Kubā. Kopš tā laika viņa karjera ir piedzīvojusi strauju augšupeju, viņš ir bijis perkusionists tādās muzikālās vienībās kā eksperimentālā perkusiju grupa Pi-a-pá, ansamblis Cinco Puntos, Maraca & Otra Visión, džeza kvartets Irakere un Chucho Valdés un Chucho Valdés & The Afro-Cuban Messengers. Jaroldi ir ierakstījis vairākus albumus un apceļojis visu pasauli, piedaloties nozīmīgākajos džeza festivālos. Viņš ir piedalījies arī albuma New Conceptions tapšanā kopā ar Chucho Valdés džeza kvartetu, kas 2004. gadā ieguva Latin Grammy balvu latīņu džeza kategorijā.

 

Rīgas festivālā būs klausāmi dažādi koncerti:

Kolorītais duets – vijolniece Darja Smirnova un pianiste Roksana Tarvide – Spīķeru koncertzālē 13. jūnijā aicina ļauties Francijas šarmam un izsapņot vasaru tik vilinošajā zemē – ikoniskajā Parīzē un laiskajā Rivjērā, Burgundijas laukos un Lamanša tālēs, kopīgi pārlapojot izsmalcinātos Kloda Debisī, Sezāra Franka un Lilī Bulanžē skaņdarbus.

Versmaini dramatiskas un emocionāli atkailinātas, gaišas romantikas un spārnojošu cerību caurstrāvotas simfoniskas partitūras izskanēs 15. jūnija vakarā, kad uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies aizrautīgi daudzpusīgais kamerorķestris Sinfonietta Rīga un kritiķu un publikas kvēli mīlētais pianists Georgijs Osokins, kā arī franču diriģents Remī Balo. Viņu lasījumā piedzīvosim Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu un Ceturto simfoniju, kā arī mūslaiku autoritātes Pētera Vaska Musica appasionata.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja