Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Šonedēļ Latvijā koncertēs pianists Karloss Čipa

Ceturtdien, 3. aprīlī, ar koncertu Cēsīs sāksies pianista un komponista Karloss Čipa (Carlos Cipa) no Vācijas triju koncertu sērija Latvijā.

Koncerts Cēsu Izstāžu namā būs pirmais no trim K.Čipas koncertiem Latvijā. Tam sekos uzstāšanās arī Daugavpils Marka Rotko centrā piektdien un Ventspils teātra namā Jūras vārti sestdien.

Karloss Čipa ir 23 gadus jauns mūziķis, kurš šobrīd dzīvo un studē kompozīciju Minhenē, Vācijā. Franču impresionistu un tā laika avangarda pārstāvju Kloda Debisī un Ērika Satī iedvesmotā Karlosa Čipas autormūzika pārsteidz ar savu intensitāti un ārkārtīgi uzmanīgo attieksmi pret detaļām. Šo pieeju, visticamāk, izskaidro ne tikai mūziķa akadēmiskās zināšanas un pieredze vai darbs pie mūzikas kinofilmām, bet arī bundzinieka prakse dažādās muzikālās apvienībās. Bez klavierēm Čipu interesē arī citi mūzikas instrumenti, jo eksperimenti viņa daiļradē ieņem nopietnu vietu.

"Man ir sajūta, ka ļoti plašs klausītāju loks alkst pēc instrumentālas mūzikas, pēc miera savā aizņemtajā ikdienā. Modernās, neatkarīgās jeb postklasiskās – vienalga, kā to saucam, – mūzikas kustība liekas aizpildām šo tukšumu. Man tā nozīmē ko pilnīgi citu nekā ierastā klasiskā mūzika. Tajā var tikt izmantoti klasiskie instrumenti, mūziķu saknes var būt meklējamas akadēmiskajā vidē (kā manā gadījumā), bet es to uztveru vairāk kā popkultūras fenomenu. Pats esmu liels klasiskās mūzikas cienītājs un ceru, ka caur šo moderno kustību cilvēkos atgriezīsies vēlme pēc ierastās klasiskās mūzikas. Reizē ir ļoti patīkami redzēt tik daudz cilvēku koncertos, kuri izbauda tādus instrumentus kā klavieres, stīgas un citus. Man tas nozīmē ļoti daudz – uzstāties, izpildot pašam savu mūziku. Tas ir kas pilnīgi cits, nekā miljono reizi atskaņot Bēthovena sonāti vai Šopēna etīdi," intervijā Ventspils laikrakstā Vents Balss stāsta mākslinieks.

Līdz šim K.Čipa izdevis savu pirmo solo albumu The Monarch And The Viceroy (2012) un ierakstu kopā ar Sofiju Janī - Relive (2013). Vasarā gaidāmais mākslinieka otrais studijas albums.

Karlosa Čipas koncerti Latvijā notiks 3.aprīlī Izstāžu namā Cēsīs plkst. 19, 4.aprīlī Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī plkst. 18 un 5.aprīlī teātra namā Jūras vārti Ventspilī plkst. 19. Biļetes uz koncertiem nopērkamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, kā arī internetā – www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – 7 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja