Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Šovasar festivāls Summertime – aicina Inese Galante izskanēs pēdējo reizi

Jau septiņpadsmito reizi Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē šovasar no 10. līdz 13. augustam notiks mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante. Šī reize būs īpaša – festivāls notiks pēdējoreiz, piedāvājot augstvērtīgu klasiskās mūzikas un džeza baudījumu, Metropolitēna operas un Brodvejas skatuves mākslinieku sniegumu.

Četru dienu garumā uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstāsies spoži mākslinieki - atklāšanas koncertā klausītājus priecēs virtuozi latviešu pianisti, Ineses Galantes vakarā uz skatuves kāps pasaules lielāko opernamu solisti, kā arī jaunie un talantīgie Latvijas mūziķi. Itālijas garu festivālā ieviesīs Rafaels Gvalaci, par emocijām bagātu koncertu parūpēsies Balkānu ritmu karalis Shantel, savukārt ar monoizrādi, kas veltīta Marlēnai Dītrihai, festivāla Galā koncertā uzstāsies slavenā aktrise un dziedātāja, Brodvejas zvaigzne Ūte Lempere, noslēdzot stāstu par Summertime – aicina Inese Galante.

"Jau septiņpadsmit gadus festivālam Summertime – aicina Inese Galante pieder mana sirds un dvēsele, un tieši tāpēc šovasar mēs Dzintaru koncertzālē sarīkosim īstus svētkus klausītājiem – koncertus, kuros uzstāsies augstākās raudzes pasaulslaveni mākslinieki no La Scala, Metroplitēna operas, Sanremo festivāla un Brodvejas, kā arī mūsu jaunie talanti, kas jau paspējuši pārsteigt visu pasauli. Esmu gandarīta, ka festivāls šo gadu gaitā ir kļuvis par vienu no krāšņākajiem mūzikas pasākumiem Latvijā un kultūras vizītkarti Jūrmalai. Taču septiņpadsmit gadi ir ilgs laiks. Es augstu novērtēju savas meitas Diānas neatsveramo ieguldījumu festivāla organizēšanā, viņas uzlikto augsto latiņu un gaumes izjūtu. Bez Diānas festivālā Summertime – aicina Inese Galante nebūtu tik daudz krāsu un emociju. Bet Diāna vēlas pievērsties jaunām idejām, iespējām un projektiem, tāpēc mēs esam nolēmušas, ka šogad augustā festivāls notiks pēdējo reizi," teic festivāla mūza un patronese, operdziedātāja, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Inese Galante. Viņa arī uzsver – pati turpinās dziedātājas karjeru, kā arī īpaši pievērsīsies savam misijas darbam, jauno izpildītāju konkursa Ineses Galantes talanti rīkošanai. Ineses Galantes fonds arī turpinās rīkot augstvērtīgus mūzikas pasākumus ar starptautisku zvaigžņu piedalīšanos.

"Kad mamma man uzticēja rīkot viņai tik dārgo festivālu Summertime – aicina Inese Galante, sākumā piekritu vien uz gadu un priecājos, ka varēšu izmantot savu starptautisko pieredzi, iedzīvinot festivālā jaunas tradīcijas un nostiprinot to Eiropas līmenī. Man tas bija aizraujošs piedzīvojums, un vienpadsmit gadi paskrēja nemanot. Bet ir laiks doties tālāk, meklēt jaunus izaicinājumus un formātus. Esmu pateicīga festivālam un visiem cilvēkiem, ar ko gadu gaitā esmu strādājusi – jūs man palīdzējāt augt šajā jomā, mācīties un paveikt lielas lietas. Pateicoties es arī no jauna iepazinu Latviju, jo no šejienes aizbraucu bērnībā. Atgriezos jau pieaugusi, lai palīdzētu mammai ar Summertime – aicina Inese Galante, šeit piedzima mans dēls, un tagad par savām mājām uzskatu ne tikai Diseldorfu, arī Rīgu un Jūrmalu. Latvija man ir devusi iespēju satikt ļoti daudz brīnišķīgu cilvēku un gūt fantastiskas emocijas. Tāpēc šovasar mans galvenais uzdevums būs sarīkot īstus svētkus ikvienam festivālā Summertime – aicina Inese Galante, lai tā noslēgumā mēs varētu pacelt šampanieša glāzes par jauniem sasniegumiem!" aicina festivāla direktore Diāna Galante.

Festivāla Summertime – aicina Inese Galante programmā šovasar iekļauti seši koncerti. Atklāšanas koncertā 10. augustā uzstāsies virtuozi Latvijas pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus. 11. augustā jestru ballīti iegriezīs Balkānu ritmu karalis Shantel. 12. augustā klausītājus pulcēs Ineses Galantes vakars Viva amore!, kurā līdz ar dīvu uz skatuves kāps Metropolitēna operas un Milānas La Scala solists, ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļjuks, Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm austriete Grēta Erhartere-Sargsjana, uzstāsies arī jaunie mākslinieki. 12. augusta vakarā – arī Sanremo konkursa vairākkārtējs laureāts, Itālijas Eirovīzijas zvaigzne Rafaels Gvalaci. 13. augustā koncertā Jaunie un spožie uzstāsies saksofoniste Ilva Ešenvalde, LNOB soliste Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Savukārt festivāls noslēgsies 13. augusta vakarā ar Ūtes Lemperes monoizrādi Tikšanās ar Marlēnu, kas tapusi pēc aktrises trīs stundu garas telefona sarunas ar leģendāro Holivudas zvaigzni Marlēnu Dītrihu.

Biļetes uz festivālu pieejamas Biļešu paradīzē. 


 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja