Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Šovasar Tallinā notiks trešmetāla grupas Megadeth vienīgais koncerts Baltijā

Tallinas Dziesmusvētku estrādē 26. jūlijā uzstāsies vieni no trešmetāla “Lielā četrnieka” slavenākajiem pārstāvjiem – grupa Megadeth, informēja L Tips Agency pārstāve Līva Toniņa.

Šis būs leģendārās Deiva Masteina apvienības vienīgais koncerts Baltijas valstīs un attiecīgi svētki visiem smagas rokmūzikas cienītājiem, 

Ģitārista, komponista un vokālista Deiva Masteina, un basģitārista Deivida Elefsona 1983. gadā nodibinātā Megadeth ir viena no visspilgtākajām trešmetāla un vispār smagā roka formācijām pasaulē. Nu jau 40 gadu garās Megadeth karjeras laikā iznākuši 16 studijas albumi, no kuriem seši saņēmuši Platīna statusu ASV vien, un kuru koptirāža pārsniedz 40 miljonus. Par tehnisko meistarību un oriģinalitāti grupa saņēmusi kritiķu atzinību, neskaitāms balvas, tai skaitā Grammy un kopā ar Metallica, Slayer un Anthrax tiek pieskaitīta pie nozīmīgākajiem trešmetāla žanra izveidotājiem un attīstītājiem.

Taču pati svarīgākā ir uzticīgo fanu armija, kas pavisam noteikti skaitāma miljonos un apvieno nu jau vairākas paaudzes. Lai vai kurā pasaules vietā atrastos, vai katrā smagākas rokmūzikas pasākumā var satikt kādu Megadeth krekliņā vai kapučjakā, kas liecina, ka grupas atpazīstamība jau sen pārsniedz viena žanra robežas.

Kā zināms, Deivs Masteins bija Metallica pirmais ģitārists vēl pirms grupa izlaida debija albumu. Pārmērīgu apreibinošu vielu lietošanas un savstrapējo nesaskaņu dēļ Deivu no grupas atlaiž, un viņš esot nozvērējies nodibināt grupu, kas meistarības, ģitārspēles ātruma un kopējā smaguma ziņā pārspēs Metallica. Jāatzīst, ka tas viņam izdevies, jo tieši meistarīga tehniskā sarežģītība un spēles ātrums ir Megadeth vizītkarte. Ļoti daudziem žanra faniem "īstais" trešmetāls ir tieši Megadeth.

Lai arī 1985. gada debijas albumam Killing Is My Business... and Business Is Good! ir viduvēji panākumi, puiši spītīgi turpina, un jau nākamais albums Peace Sells... but Who's Buying? atrod atsaucību plašākā auditorijā. Nākamie - So Far, So Good... So What! (1988), Rust in Peace (1990), Countdown to Extinction (1992) un tiem sekojošās vispasaules koncertturnejas – panāk to, ka tiek jau pārdoti Platīna tirāžās. Turpmākajos gados ar dažiem neveiksmīgiem izņēmumiem (piemēram, Risk (1999)) Megadeth izdod albumus, kuri nostiprina apvienības statusu smagās rokmūzikas Olimpā.

Tekstuāli Masteins bieži pievēršas tādiem tematiem, kā politiskā korupcija, vispasaules sazvērestības, cīņa un karš, emocionālās problēmas un apšaubāmā realitāte "mazajam darba cilvēkam" sasniegt amerikāņu sapni.

Biļetes pieejamas no piektdienas, 3.februāra, plkst. 11.00 visā Biļešu servisa tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja