Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiešsaistes pasākumā Rītdiena sākas vakar tiks svinēta JVLMA Mūzikas pedagoģijas katedras 60 gadu jubileja

Šogad tradīcijām bagātā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Mūzikas pedagoģijas katedra atzīmē 60 gadu jubileju. 5. maijā plkst. 15 īpašā tiešsaistes pasākumā Rītdiena sākas vakar jeb Mūzikas pedagoģijas tradīcijas ilgtspēja šodienas docētājos un studentos satiksies studenti, absolventi, pedagogi un citi interesenti. Notikums tiks tiešraidīts JVLMA Youtube kanālā, informēja JVLMA pārstāvji.

Attālinātās tikšanās laikā tiks aplūkota katedras vēsture, tās darbība šobrīd un ieceres nākotnē. Savu redzējumu par studiju procesu un inovācijām saturā sniegs katedras docētāji jautājumu kaleidoskopā, savukārt studenti prezentēs attālinātā studiju laika muzikāli-ritmisko kolāžu un dalīsies pieredzē par studijām šodienas mūzikas skolotāju programmā. Kopīgi tiks pāršķirstītas katedras vēstures lappuses un iezīmēti būtiskākie sasniegumi. Tiks iepazīti mūzikas skolotāja profesijas daudzpusība, nozīme un aktualitāte mūsdienās.

Mūzikas pedagoģijas katedra dibināta 1961. gadā. To vadītāji bijuši ievērojami diriģenti, pedagogi un muzikologi – Ludvigs Kārkliņš, Imants Cepītis, Pauls Kvelde, Jānis Zirnis, Lidija Lasmane, Arvīds Platpers, Ilma Grauzdiņa, Liene Batņa un Edgars Vītols. 60 gadu laikā sagatavots teju tūkstotis mūzikas pedagogu, kuri īsteno mūzikas vispārējo, profesionālo un interešu izglītību visā Latvijā. Mūzikas skolotāju panākumi redzami arī koru, vokālo ansambļu un orķestru nacionāla un starptautiska mēroga koncertos un konkursos. Arī šobrīd katedrā strādā radoši un pašaizliedzīgi docētāji, kuri savā darbībā veiksmīgā kombinācijā apvieno tradīcijas un inovācijas, rūpējoties par topošo mūzikas skolotāju pedagoģisko profesionalitāti un māksliniecisko izaugsmi.

Mūzikas pedagoģijas katedras jubilejas pasākumi tiks turpināti arī pēc epidemioloģisko ierobežojumu atcelšanas nākamajā akadēmiskajā gadā, kuru klāstā tiks plānotas docētāju atklātās lekcijas, Latvijas mūzikas olimpiāde, Mūzikas pedagoģijas atklāto Studentu forums, katedras studentu un docētāju vizītes mūzikas vidusskolās, tālākizglītības kursi mūzikas skolotājiem, kā arī ārvalstu docētāju vieslekcijas un meistarklases.

Tiešsaistes pasākumā būs iespēja nodot publisku sveicienu ar platformas Zoom starpniecību. Lai pieteiktos, jāraksta uz e-pastu [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja