Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trīs Osokini muzicēs vēju pilsētā

Klavierspēles virtuozu ģimene – koncertā Lielajā dzintarā.

Pianistu Osokinu – tēva Sergeja Osokina un abu viņa dēlu Andreja un Georgija – kopspēle mūzikā ir īpašs zīmols, kuru mākslinieki turpina kopt, neraugoties uz intensīvo katra atsevišķo māksliniecisko vai pedagoģisko darbību. Sestdien, 22. janvārī, plkst. 18.00 izcilie klavierspēles virtuozi Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini solījuši ieskandināt jauno koncertu gadu Liepājas koncertzālē Lielais dzintars ar īpaši krāšņu un konceptuāli bagātu mūzikas programmu. Pianisma vakarā pirmoreiz uz koncertnama Lielās zāles skatuves vienlaikus atradīsies trīs koncertflīģeļi, lai divu paaudžu veidoto melnbalto taustiņu sinerģijā izskanētu izcilo komponistu Aleksandra Skrjabina, Modesta Musorgska, Friderika Šopēna, Ferenca Lista, Dmitrija Šostakoviča un Morisa Ravela skaņdarbi.

"Koncertēt Liepājā – pilsētā, kuru ļoti mīlam, – vienmēr ir ārkārtīgi iedvesmojoši, un īpaši tāpēc ar vislielāko prieku gaidām šo koncertu," atklāj Andrejs Osokins. Koncerta programmā trīs Osokinu dinastijas pianisti klausītājiem piedāvās virtuozus solo, saskanīgus duetus un pārsteidzošus trio. Rūpīgi veidoto klaviermūzikas vakaru atklās 2022. gada jubilāra, 150. dzimšanas dienas gaviļnieka Aleksandra Skrjabina skaņdarbi Andreja Osokina meistarīgajā interpretācijā. Savas dzīves laikā Skrjabins bija ne tikai komponists, estēts un grandiozu ideju ģenerētājs, bet arī pianists, un par šo darbības sfēru sinerģiju nu varēs pārliecināties viņa klaviermūzikā. "Koncertu atklāšu ar Aleksandra Skrjabina mūziku, kas klausītājus valdzina ne tikai ar noslēpumaino un izsmalcināto dabu, bet arī komponista ideju vērienu, kuru atklāšanai klavieres kļūst par mediju, kas savieno ar pārpasaulīgām koncepcijām. Man īpaši tuva ir šī komponista agrīnā daiļrade, jo jūtu līdzību ar viņa romantisko trauksmainību, dvēseles karstasinību un nevaldāmo temperamentu," atklāj starptautiski augstu novērtētais pianists Andrejs Osokins.

Krievu komponistu grupas Varenā kopa spēcīgākā figūra Modests Musorgskis monumentālajā svītā Izstādes gleznas kavējas arhitekta un gleznotāja Viktora Hartmaņa pēcnāves gleznu izstādes iespaidos, ko koncertā iedzīvinās Sergejs Osokins. Otrs programmas smaguma centrs būs Friderika Šopēna darbs Variācijas La mažorā Souvenir de Paganini, kas izskanēs Šopēna pianistu konkursa laureāta Georgija Osokina izsmalcinātajā sniegumā. "Un visbeidzot, pēc klausītāju lūguma, atskaņosim arī īpaši krāsaino un ļoti populāro Morisa Ravela orķestra skaņdarbu Bolero Sergeja Osokina transkripcijā trīs klavierēm," intriģē Andrejs Osokins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja