Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Video: Izdots dziesminieka Alda Kolosova albums

Dziesminieks Aldis Kolosovs debitē ar albumu Neesam sīkumaini un aicina uz tā atklāšanas koncertu 19. jūnijā plkst. 19.00 grāmatnīcas Robert’s Books pagalmā. Savukārt dziesmai Tā meitene tapis video, ko izveidojuši Latvijas Kultūras akadēmijas jaunie mākslinieki.

Dziesma Tā meitene ir viens no dziesminieka Alda Kolosova debijas albuma Neesam sīkumaini skaņdarbiem, kas radīts ar Kārļa Vērdiņa dzeju.

Par filmēšanas aizkulisēm jaunā režisore Emma Daniela Grāpe stāsta: "Videoklipa veidošana bija liels izaicinājums – tā bija mana pirmā pieredze audiovizuāla darba režijā, tāpēc paldies Edgaram Šubrovskim un Aldim Kolosovam, kuri uzticēja man šo projektu, un visai filmēšanas komandai, kas to padarīja par skaistu rezultātu. Atvērtajiem un pretimnākošajiem aktieriem – Agatei Kristai un Artim Jančevskim – nācās papūlēties, lai tiktu galā ar negaidītiem izaicinājumiem filmēšanas laukumā, piemēram, maģiski augošajiem vēderiem un gandrīz litram izdzertās apelsīnu sulas, pārfilmējot ainu vairākas reizes. Jāuzteic mūziķi, kas nav profesionāli aktieri, taču uzticējās manām režijas iegribām un klipā izskatās gluži jauki. Kopumā aizvadījām atmosfēriski vieglu un aizraujošu filmēšanu – esmu priecīga par iznākumu.” Īpašs paldies Edgaram Šubrovskim kā scenārija līdzautoram, operatoram Rolandam Arnim un producentei Anetei Mārtužai.

 

Aldis Kolosovs ir pieredzējis mūziķis un jauns dziesminieks, kurš sacer dramaturģiskas dziesmas, taču ikdienā viņš spēlē klarneti orķestrī Rīga un pasniedz tās spēli bērniem mūzikas skolā. Paši mūziķi albumu Neesam sīkumaini raksturo gan kā bohēmiski līksmu, gan miglaini sūru. Albuma atklāšanas pasākumā ar nelielu performanci viesosies arī dzejnieks Kārlis Vērdiņš. Ja jārunā par žanriem, tad Alda Kolosova mūzikā var sadzirdēt gan 20. gadsimta 30. gadu artistiskumu, gan 60. gadu roku, gan varbūt franču šansona vai aktierdziesmu piesitienu.

Albums ierakstīts Ingus Baušķenieka studijā. Grupā pats Aldis pie klavierēm un mikrofona, Edgars Šubrovskis pie basa, Edgars Rubenis pie ģitārām, bet pie bungām – Niks Moss Rodžerss, ko dzirdēs arī albuma atklāšanas koncertā. Albumā piedalījušies vēl vairāki viesmūziķi – Edgars Mākens, Inese Bērziņa, Marija Valmiera, Sniedze Prauliņa, Sandis Bārdiņš. Par albuma vizuālo noformējumu parūpējies mākslinieks Māris Bišofs.

Grāmatnīcā Robert’s Books (Dzirnavu iela 51, Rīga) dzērieni kafejnīcā būs, ieeja maksās 10 ero, varēs iegādāt pavisam svaigos CD ar autoru parakstiem, bet laika prognozi skatīties nav vērts. Neesam sīkumaini.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atjaunots Vilhelma Purvīša dzimto māju ābeļdārzs

Latvijas ainavu gleznošanas lielmeistara Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži, kur mājvietu radis šobrīd Latvijā vienīgais māksliniekam veltītais muzejs, aicina apmeklēt tā brīvdabas ekspo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja