Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vinila platē izdots Līvu populārāko dziesmu albums Bailes par ziņģēm

1997. gada grupas Līvi albums Bailes par ziņģēm ir viens no visu laiku pieprasītākajiem rokmūzikas albumiem Latvijā. Tagad tas ir pieejams vinila platē, kas izdota sērijā Latviešu rokmūzikas klasika

Albums Bailes par ziņģēm ir saņēmis Latvijas Mūzikas producentu apvienības LaMPA apbalvojumu Platīna disks par tolaik vairāk nekā 15 000 realizētajām ierakstu kopijām. Tas bija pirmais šāds apbalvojums Latvijas mūzikas industrijas pastāvēšanas vēsturē. 

Kompānija MicRec drīzumā plāno pārizdot vērtīgākos kataloga ierakstus, to vidū arī citus grupas Līvi albumus, kuri tapuši kopš 1993. gada. Jaunās plates skaņas master veidots studijā Cutting Room Stokholmā, un arī pati plate (180 gr) ražota Zviedrijā.  

Jauno izdevumu varēs iegādāties grupas Līvi dziesmu svētkos, kas notiks sestdien, 28. augustā, Pāvilostā. 

Daudzi grupas fani un mūzikas profesionāļi uzskata, ka 1997. gada Līvu sastāvs ir viens no visu laiku labākajiem: grupā tolaik muzicēja Aivars Brīze (galvenais vokāls), Ainars Virga (ģitāra, balss), Dainis Virga (bungas, balss), Tomass Kleins (ģitāra, balss) un Jānis Grodums (bass, balss). Turklāt šis ir pēdējais ieraksts, kurā kā grupas dalībnieks ir dzirdams dziedātājs Aivars Brīze. 

Albuma Bailes par ziņģēm izdošanas laikā fani atzinīgi novērtēja, ka beidzot vienā albumā bija akopotas vienkopus nekur citur neatrodamās agrākā grupas līdera Ērika Ķiģeļa rakstītās dziesmas. Tās skanēja un joprojām skan jaudīgi un dzīvi, jo bija arī šī sastāva koncertu repertuāra sastāvdaļa. Savukārt kā vienīgā jaunā kompozīcija albumā tika iekļauta Jāņa Groduma un Guntara Rača dziesma Piedod man

Atzīmēšanas vērts ir fakts, ka īpaši šim albumam pirmo reizi Līvu izpildījumā tika ierakstīta slavenā Groduma un Neibarta dziesma Ziņģe par bailēm, kura 1980. gadā kļuva pazīstama apvienības Credo interpretācijā un bija viena no savulaik konkurējošās grupas vizītkartēm.

Albuma ieraksts veikts studijā G.E.M. Rīgā 1997. gadā.

Albums ir pieejams platformā Spotify.

Plati var pasūtīt micrec.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja