Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ziemas mūzikas konference Maiami. Deju mūzikas lunaparks

1985. gada martā, kad Luiss Possenti un Bils Keilijs izvēlējās piejūras atpūtas kompleksu _Fort Lauderdale Mariott _par pirmo Ziemas mūzikas konferences (Winter Music Conference, WMC) norises vietu, kuru apmeklēja 80 deju mūzikas biznesa pārstāvju, viņi diez vai spēja nojaust šī pasākuma mērogu 28 gadus vēlāk.

Šogad viens no nozīmīgākajiem deju mūzikas industrijas notikumiem pasaulē norisinājās jau divdesmit astoto reizi, piesaistot šīs jomas profesionāļus no vairāk kā 60 pasaules valstīm un pulcējot aptuveni 70 000 apmeklētāju. Došanās Maiami virzienā ilgu gadu garumā daudziem kļuvusi par svarīgu notikumu. Ikviens, kurš darbojas deju mūzikas jomā, šeit vēlas būt pamanīts.

Tradicionāli Maiami mūzikas nedēļa balstās uz WMC konferenci, kuras ietvaros notiek dažādi semināri, tiek veidotas darba grupas un norisinās uzstāšanās. Pasākums aptver ikvienu starptautiskās deju mūzikas industrijas aspektu un tajā piedalās ietekmīgākie mākslinieki, radio biznesa cilvēka, vairumtirgotāji, izplatītāji un citi deju mūzikas speciālisti - no Davida Guetas līdz pat Madonnai. Nedēļas laikā Maiami apmeklē aptuveni 40 000 dīdžeji, producenti, pasākumu organizētāji, zīmolu īpašnieki, mūzikas žurnālisti un deju mūzikas fani, kuri apgriež kājām gaisā Maiami, uz sešām dienām padarot šo kūrortpilsētu par 4/4 bītu pasaules galvaspilsētu.

Jāsaka, ka Ziemas mūzikas konferences laikā notiekošais Ultra Music Festival, popularitātes ziņā manāmi aizēnojis pašu konferenci. Ja var ticēt deju industrijas autoritāšu teiktajam, tad aptuveni 2006. gadā amerikāņu sākotnējā ideja - pulcēt teju visus deju mūzikas biznesa profesionāļus -, sāka izgaist, un WMC saturu strauji sāka pārņemt festivāla koncepts. Tam bija redzami iemesli. 1999. gadā WMC laikā notika pirmais Ultra Music Festival, kurš 2007. gadā jau pulcēja 50 000 cilvēku un kļuva par nopietnu konkurentu pašai konferencei. Cilvēku tūkstoši, to skaitā simtiem industrijas profesionāļu, izvēlējās apmeklēt festivālu un tā pasākumus, nevis sēdēt konferencē. Tikai 2011. gadā, kad Ultra Music Festival apmeklētāju skaits bija izaudzis līdz 150 000, abu institūciju organizatori vienojās par atšķirīgiem norises laikiem, taču festivālu laikmets bija jau paveicis savu.

Amerikāņu tandēma sākotnējā ideja pulcināt Maiami teju visus deju mūzikas biznesa pārstāvjus, neskatoties uz WMC kā veiksmīga biznesa plāna realizēšanos un UMF festivāla popularitāti, gadu laikā ir attaisnojusies. WMC ietvaros notiekošais International Dance Music Awards ir kļuvis par vēl vienu nozīmīgu mūzikas konferences sastāvdaļu deju industrijas profesionāļu pievilināšanai.

Tomēr, ja esat kosmopolītisks ballīšu cienītājs, kurš alkst apmeklēt šo pasākumu, taču jūsu vārds nav VIP sarakstā, ko tik ļoti mīl amerikāņi, tad WMC apmeklējums var izvērsties par zināmu vilšanos. Nakts izpriecas Maiami South Beach ātri kļūs par ļoti dārgu izklaidi. Piedevām kvalitātes līmenis pasākumiem un restorāniem bieži neatbilst prasītajai summai. Šeit darbojas nerakstītais likums šāda mēroga pasākumiem: pieprasījums – piedāvājums. Pat ja neesat laicīgi sev rezervējuši viesnīcu, būs jārēķinās, ka dzīvot nāksies ārpus Maiami Downtown.

Dzīve kā videoklips

Atgriežoties pie konferences kā WMC pamatidejas, aizvadīto gadu statistika rāda, ka mazāk kā 40% no Maiami delegātiem pārstāv deju mūzikas sfēru. Lielākā daļa apmeklētāju ir vienkārši kosmopolītiski klaberi jeb progresīvi domājoši uzņēmēji, kuri alkst atpūsties glamūrīgajā South Beach starp DJ zvaigznēm, neatmetot cerību, nokļūt kādā ballītē ar slavenībām. Nāk prātā rīts pompozajā Fontainebleau Ressort, kura renovēšanai, kā apgalvo paši amerikāņi, tika iztērēti vairāk nekā divi miljoni dolāru. Mēs sarunājāmies lobija bārā ar vairākiem augsta līmeņa producentiem no Dienvidamerikas, kuri dienas garumā nespēja satikt nevienu, kurš būtu atbraucis uz pašu konferenci un ar kuru varētu dalīties ar idejām.

Amerikāņu beisbola zvaigzne Dags Reinhards ielūgts LIV klubā piedalīties Parisas Hiltones draudzenes privātajā ballītē un nomainīt tur spēlējošo dīdžeju, kurš viņiem vien zināmu iemeslu dēļ netika atzīts par labu esam… Par visu šo cirku ārā sviedējs LIV klubā mums ar smaidu paskaidroja, ka šis Maiami šovs nedēļas garumā ir domāts, lai atbraukušie ballētos, tērētu naudu un vienkārši nedomātu. Bet kā tad ar konferenci, jautāja mans kolēģis. "Klau, draugs," atbildēja ārā sviedējs. "Konferencei kādreiz arī bija nozīme. Un, ja tai vēl ir kāda nozīme, tad lēmumi tiek pieņemti aiz sienām, viesnīcas numuriņos vai villu āfterpārtijos, bet ne šeit - South Beach. Tusējieties un aizmirstiet ko jautājāt…" Have fun, guys!

Par The Beachplex izveidošanu konferences delegātiem tika runāts jau sen un tikai pagājušajā gadā pompozā ideja ar Maiami pilsētas vadības atbalstu beidzot tika realizēta arī dzīvē. Iemels šādai mini-pilsētas celšanai WMC organizatoriem pavisam noteikti bija pēdējā iespēja glābt konferences ideju un saglabāt delegātu skaitu, neļaujot acīmredzamā pašplūsmā aizplūst konferences konceptam un biznesa idejām, kuras arī gadu laikā ir veidojušas WMC reputāciju un prestižu. 

Amerikāņu izklaides industrijai patīk gigantomānija. Maiami paliek vieta, kur varat sajust pirmos vasaras pieskārienus, pirms ballīšu tūristi, dodas apkārt pasaulei. Dīdžejiem vai producentiem, kuri nostiprinājuši savas pozīcijas uz skatuves, tā ir iespēja pirmajiem prezentēt savus singlus, kuri vēlāk nokļūs rotācijā klubu galvaspilsētā Ibizā. Ziemas mūzikas konference, pateicoties norises vietai, ik gadu marta vidū pulcē Maiami cilvēku tūkstošus. Dzīve kļuvusi ātrāka un mūzikas videoklipa standarts, kurš parādījies TV ekrānos, šobrīd ir pārgājis uz mūsu dzīves stilu. Ātri, ar lieliem zibšņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja