Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Zināmi Eirodziesmas 2012 pusfināla dziesmu izpildītāji

2012. gada Eirovīzijas Nacionālās atlases jeb Eirodziesmas 2012 Mākslinieciskā padome pieņēmusi lēmumu par visu Nacionālās atlases 20 pusfināla dziesmu izpildītājiem. Izlozēta arī uzstāšanās kārtība abos Nacionālās atlases pusfinālos, kas pirmo reizi Eirovīzijas vēsturē tiešraidē no Nacionālās atlases studijas būs skatāmi Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā 7.

un 14. janvārī, portālu Diena.lv informē LTV pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs atklāj, ka Mākslinieciskā padome pēc dziesmu noklausīšanās dzīvajā izpildījumā nav diskvalificējusi nevienu dziesmu. „Pāris dziesmām izpildītāji iesākumā gan netika apstiprināti, tāpēc Mākslinieciskā padome ieteica uzlabot šo dziesmu atskaņojuma kvalitāti. Tas arī noteiktajā laika posmā tika izdarīts, un skanējums ievērojami uzlabojies. Ceram, ka līdz pusfināla tiešraidēm rezultāts būs nevainojams,” norāda A. Dinsbergs.Eirovīzijas Nacionālajā atlasē pusfinālos piedalīsies Atis Ieviņš, Nikolajs Puzikovs, Maia, Samanta Tīna un Dāvids Kalandija, Angelina un Alisa May, Laura Bicāne un Romāns Stadzis, Paula Dukure, Andris Ābelīte, Rūta Dūduma, grupa PeR, Miks Dukurs un NBC, Valters Gleške un Lība Ēce, grupa The 4, Anmary, Paul Swan, Roberts Pētersons, Elizabete Zagorska, grupa Mad Show Boys, grupa _Triānas parks.LTV interneta mājas lapas vietnē www.eirovizija.lv ir iespējams noklausīties visu 20 pusfinālā iekļuvušo dziesmu galīgos variantus ar apstiprinātajiem izpildītājiem, iepazīties ar dziesmu autoru un izpildītāju radošajām biogrāfijām, kā arī visiem aktuālajiem Eirovīzijas jaunumiem. Kā vēstīts iepriekš, Māksliniecisko padomi veido komponists, aranžētājs un producents Aivars Hermanis, dziedātāja un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe, dziedātājs, taustiņinstrumentālists un vijolnieks Zigfrīds Muktupāvels, režisore un producente Dace Pūce, horeogrāfe un pedagoģe Olga Žitluhina, modes dizainere Natālija Jansone, kā arī LTV Eirovīzijas darba grupa. Arī turpmākais darbs pie pusfināla dziesmu priekšnesumiem risināsies autoru, izpildītāju un Mākslinieciskās padomes ciešā kopsadarbībā, lai izvairītos no iepriekšējos gados novērotajām kļūdām - priekšnesuma neatbilstības dziesmai, solista profesionālās varēšanas kontrastēšanu ar mūzikas materiālu vai apšaubāma stila. Eirovīzijas Nacionālās atlases fināls tradicionāli notiks Ventspils teātra namā Jūras vārti_ 2012. gada 18. februārī. Savukārt Eirovīzijas starptautiskais fināls no 22. līdz 26. maijam risināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja