Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Žūrija vērtē balvai Zelta mikrofons 2022 iesniegtos ierakstus

Decembra sākumā noslēdzās ierakstu iesniegšana Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons 2022. Kopumā tika saņemti vairāk nekā 500 pieteikumi, no kuriem žūrija par nolikumam atbilstošiem apstiprināja 505, no tiem 165 albumus, 37 debijas darbus, 149 dziesmas, 134 videoklipus un 20 koncertierakstu video

Ar albumu sadalījumu pa kategorijām var iepazīties šeit.

Šogad balvai iesniegtos ierakstus vērtēs 50 nozares speciālistu – tie ir mūzikas eksperti, žurnālisti, recenzenti, producenti, dīdžeji un augstskolu pasniedzēji. Viņu vidū ir Lolita Ritmane, Orests Silabriedis, Uldis Rudaks, Sandris Vanzovičs, Indriķis Veitners, Valdis Muktupāvels, Arvīds Babris, Jānis Žilde, Ilmārs Šlāpins, Aivars Hermanis un daudzi citi.

Par žūrijas priekšsēdētāju šogad žūrija atkārtoti izvirzījusi un apstiprinājusi Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektori Lienu Grīnu. Viņa uzsver, ka ir patīkami redzēt Latvijā tapušās mūzikas un mūziķu izaugsmi. "Piemēram, nominācijā Gada debija vienmēr ir bijuši un, es ticu, arī būs spilgti izpildītāji un lieliski darbi, tāpēc, vērtējot šo nomināciju, vienmēr jāpieiet žūrijas darbam ar sevišķu atbildību – galu galā šajā kategorijā mēs vērtējam mūsu nākotnes zvaigznes." 

Liena Grīna stāsta, ka šajā gadā vienā kategorijā apvienota roka un metāla mūzika. Visvairāk iesniegto darbu ir hiphopa un popmūzikas žanrā. "Zelta mikrofonam iesniegtie darbi un to žanriskā piederība spilgti parāda tendences Latvijas populārajā mūzikā," secina LaIPA izpilddirektore. "Īpašs prieks man ir par to, ka ir ļoti audzis nominācijā Bērnu mūzikas albums iesniegto darbu skaits. Tas nozīmē, ka mūsu mūzikai ir nākotne," saka Liena Grīna.

Balvas Zelta mikrofons nominanti tiks paziņoti 2022. gada 12. janvārī, savukārt laureāti tiks godināti 26. februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja