Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Mount Kimbie koncerts Palladium Rīga. Viss, ko vēlies

Uz vienu vakaru Palladium Rīga atgādināja kādu neliela izmēra Ņujorkas klubu, kur baudīt, tā saukto, "intelektuālo elektroniku". Uz skatuves 11. jūnija gan kāpa briti – Mount Kimbie

Britu elektroniskās mūzikas duetu Mount Kimbie uz Rīgu atveduši festivāla Satta rīkotāji, kuri pirms kāda laika paziņoja, ka Lietuvā jau septiņus gadus notiekošais festivāls šogad pārcēlies uz Papi (14. līdz 17. augusts). Pirms vakara galveno viesu kāpšanas uz skatuves par festivālu iesildošu atmosfēru parūpējās pašmāju bītu mūzikas apvienības Dirty Deal Audio pārstāvis Mr. Myster un lietuviešu indie grupa Without Letters. Par zināmu gatavību vasaras koncertu sezonai liecina kaut vai tas, ka Mount Kimbie uz skatuves kāpj vien plkst. 22.30 un savu uzstāšanos noslēdz neilgi pirms pusnakts, ļaujot lielai daļai koncerta apmeklētāju vakara turpinājumā izbaudīt naksnīgu velo braucienu pa Rīgas ielām.

Atšķirībā no februārī Palladium redzētās cita britu elektroniskās mūzikas izpildītāja Bonobo uzstāšanās, Mount Kimbie iesākumā šķiet daudz askētiskāki vizuālā noformējuma ziņā. Aiz abu mūziķu pulšu rindām un bungu komplekta, kas paslēpts aiz tām, slejas vien kailas Palladium zāles sienas. Tomēr sākoties koncertam vizuālu baudījumu piedāvā gaismu paneļi, kuri gan, raisot mistiskas noskaņas, izgaismo un ieēno skatuvi, gan ritmiski pulsē mūzikas ritmā. Tikpat lēnām, kā koncerta gaitā ar vien dažādākos toņos iekrāsojas skatuves gaismas, attīstās arī Mount Kimbie muzikālais skanējums, kas līdz pamatīgai un dejojamai ballītei iekarst vien, kad koncerta beigās grupa atsaukta nospēlēt vēl kādu gabalu. 

Tomēr tas nemazina koncerta laikā gūto iespaidu, ka uz Mount Kimbie izpildīto mūziku pilnā mērā var attiecināt "intelektuālās elektronikas" apzīmējumu. Duets saviem klausītājiem var piedāvāt visu, ko var vēlēties – sākot ar elektroniskajai mūzikai ierastajiem sempliem, kurus pavada maiga sievietes balss, mierīga ambient skanējuma līdz dubstep smagajiem basiem un atraktīviem, dejojamiem ritmiem, ieskanas arī kādas džezīgas tēmas. Tomēr tāpat kā citu žanra līdzinieku – The xx, jau pieminētā Bonobo, cīņu biedra Džeimsa Bleika -, arī Mount Kimbie dzīvās uzstāšanās priekšrocība ir dzīvu ģitāru, bungu un basģitāras izmantojums, kas apvienības skanējumu neierobežo elektronisko semplu un bītu rāmī, bet gan ļauj izpausties arī roķīgās noskaņās, kuras savītas hipnotiskās cilpās. 

Mount Kimbie koncerts Palladium ir mirklis pasaules lielpilsētu underground mūzikas scēnas elpas Rīgā. Varēja vēl skaļāk un biežāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja