Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

70 gadu jubileju svinēs Leļļu teātra aktieris un režisors Vladimirs Grigorjevs

20. maijā ar J. Vilkovska lugas Lācēns Rimcimci pirmizrādi Latvijas Leļļu teātra krievu trupā 70 gadu jubileju svinēs aktieris un režisors Vladimirs Grigorjevs, informē Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.Ļeņingradas teātra, mūzikas un kinematogrāfijas institūta absolvents Vladimirs Grigorjevs bērnībā devies uz horeogrāfijas skolu, bet vēlāk gluži vai saindējies ar daiļslidošanu, tāpēc jau 30 gadus viņu labi pazīst Latvijas daiļslidotāji, kuru numuriem Vladimirs Grigorjevs veido horeogrāfiju.

Kaut saņēmis daudzus vilinošus darba piedāvājumus, Vladimirs Grigorjevs vienmēr no tiem atteicies un Latvijas Leļļu teātrī nostrādājis jau 42 gadus. "Šis teātris ir kā manas dzimtās mājas: mīlu savus kolēģus un dievinu Latviju – cilvēkus, kultūru, inteliģenci," saka Vladimirs Grigorjevs.Par lielākajām veiksmēm savā radošajā mūžā viņš sauc tikšanos ar režisori Tīnu Hercbergu, komponistu Raimondu Paulu un mākslinieku Pāvilu Šēnhofu, kuru dēvē par savu Skolotāju: "Tieši viņš mani izveidoja par to, kas esmu."Lai gan saistīts ar daudziem projektiem un šoviem, Vladimirs Grigorjevs jubileju svinēs īstajā dienā un savā mīļajā Leļļu teātrī ar izrādi, kurā pats savulaik spēlējis. Taču šis Lācēns Rimcimci būšot gluži citāds. Izrādē skanēs neparasta un aizraujoša mūzika: to sacerējis jaunais komponists Nikolajs Areščenko, kurš Vladimiru Grigorjevu uzskata par savu skolotāju gan dzīvē, gan mākslā. N. Areščenko jau rakstījis mūziku dramatiskā teātra izrādēm, un piedāvājumu sacerēt mūziku leļļu teātrim pēc sava pedagoga aicinājuma uzņēmis ar prieku. Visus trīs aktierus, kuri spēlēs izrādē - Nikolaju Šestaku, Audru Pētersoni un Nadeždu Bahvalovu - Vladimirs Grigorjevs raksturo īsi un kodolīgi: "Saprotamies no pusvārda. Viņi ir manējie!"Uz izrādi Lācēns Rimcimci tiek gaidīti bērni no divu gadu vecuma, bet daudz labu emociju izrāde sagādās arī tiem, kuri jau izauguši. Vladimirs Grigorjevs sola - izrādē būšot dejas, visādi brīnumi un burvju triki, tāpēc garlaicīgi nebūs ne lieliem, ne maziem.Biļetes uz izrādi Lācēns Rimcimci, kas būs skatāma Latvijas Leļļu teātra Mazajā zālē, jau nopērkamas _Biļešu paradīzes _tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē. Lācēns Rimcimci pirmizrāde notiks 20. maijā plkst. 15, nākamās izrādes – 2. jūnijā plkst. 11 un 9. jūnijā plkst. 15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja