Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Homo Novus aicina uz diskusijām par kultūras piedāvājuma pieejamību Latvijā

Otrdien, 3. septembrī, starptautiskā jaunā teātra festivāla Homo Novus ietvaros, ar Pieejamības dienu noslēgsies vairāku mēnešu ilgušais pieejamības apmācību cikls Kultivē iekļaušanu, informēja festivāla rīkotāji

Vīzijā, kā padarīt savu piedāvājumu atvērtāku cilvēkiem ar redzes, dzirdes, kustību un garīga rakstura traucējumiem, dalīsies vairākas kultūras organizācijas, tostarp Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīgas cirks un citi. Interesenti aicināti piedalīties bezmaksas notikumos un uzzināt vairāk par kultūras piedāvājuma pieejamības nodrošināšanu plašākai Latvijas sabiedrībai.

Projekta Kultivē iekļaušanu mērķis ir rosināt diskusiju un, iesaistot atzītus ekspertus, dalīties praktiskos padomos, kā kultūras un mākslas institūcijām padarīt savu piedāvājumu pilnvērtīgi baudāmu un atvērtu cilvēkiem ar redzes, dzirdes, kustību un garīga rakstura traucējumiem. Lai arī pēdējo gadu laikā pieejamas kultūras piedāvājums sabiedrībai ar nelielu regularitāti pieaug, kopējā situācija joprojām ir kritiska. Cilvēki ik dienu saskarās ar nopietniem šķēršļiem – liftu, titru neesamība, informācijas trūkums; tie ir tikai daži iemesli, kas traucē apmeklēt un baudīt kultūras notikumus pilnvērtīgi.

Šī gada sākumā, projekta ietvaros, Latvijas Jaunā teātra institūts rīkoja apmācību ciklu kultūras institūcijām un mākslas profesionāļiem, kurā pieteicās vairāki desmiti dalībnieku no dažādām kultūras institūcijām, kā arī neatkarīgie mākslas profesionāļi. Vasaras laikā visi apmācību dalībnieki ar mentoru palīdzību ir strādājuši pie sava kultūras piedāvājuma pieejamības uzlabošanas.

Ar savu vīziju dalīsies pārstāvji no sarunu festivāla Lampa, Latvijas Nacionālā kultūras centra, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Rīgas cirka, Latvijas Leļļu teātra, kā arī Valmiermuižas teātra festivāla. Pieejamības diena noslēgsies ar Lienas Eisakas, invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons pārstāves lekciju par to, kā organizēt pieejamu pasākumu.

Apmācību vadītāja un notikuma organizētāja ir Homo Novus pieejamības eksperte Lība Bērziņa. Mācības organizē biedrība Latvijas Jaunā teātra institūts. Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austras balvu iegūst grupa kuba

Sestdien, 14. septembra, vakarā kultūrvietā Hanzas perons, notika Austras balvas 2024 nominantu koncerts un balvas pasniegšanas ceremonija, kura ietvaros tika noskaidrots, ka šī gada Austras balvu ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja