Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Būs skatāmas provokatīvas dejas izrādes studijas Body and Soul izpildījumā

Modernā džeza deju studija Body and Soul sestdien, 1. oktobrī Dailes teātrī atkārtoti piedāvā noskatīties divas spilgtas un provokatīvas dejas izrādes, kuras liek pārkāpt ierastajām robežām un aicina uz atklātu sarunu pašiem ar sevi, portālam Diena.lv pastāstīja Body and Soul & Līgas Libertes dejas teātra pārstāvji.

Laužot stereotipu par to, ka dejot var tikai ideālā fiziskā formā, laikmetīgās dejas uzvedumā _Kā Tev iet? _piedalās dejotājs ratiņkrēslā, taču šoreiz mērķis nav šokēt vai ko pierādīt. Deju studijas horeogrāfe Līga Liberte uzsver, ka ar šo izrādi vēlas parādīt cilvēkus tādus, kādi viņi ir - dažādi, unikāli un dabiski. Kustībā ar emocionāli piesātinātu horeogrāfiju tiek izspēlēta ikdiena - saruna ar sevi, saskarsme ar citiem, cīņa, zaudējumi un uzvaras, kuru vērtību nosaka katrs pats.

„Lai cik dažādi mēs būtu, mūs vieno ticība sapņu piepildījumam - ne jau pašsaprotamam, bet sasniegtam ar smagu darbu. Izrāde ir kā apliecinājums atziņai - notikumus veido nevis apstākļi, bet gan mūsu attieksme pret tiem,” uzskata L. Liberte.

Izrādes horeogrāfiju veidojuši paši dejotāji, turklāt L. Liberte uzstāsies laikmetīgās dejas izrādē pēc četru gadu pārtraukuma.

Džeza dejas izrāde Atraitnes ir skarbs un vizuāli baudāms stāsts par sievietēm. Izrādē, kurā piedalās deviņas dejotājas un viens dejotājs, vienīgais vīrietis nonāk upura lomā, kamēr sievietēm neatliek nekas cits kā sākt apzināties dramatisko notikumu cēloņus un paskatīties uz sevi no malas. Izrādes sauklis ir Latviešu vīrieši nav mīkstie.

Abas izrādes būs skatāmas sestdien, 1. oktobrī plkst.15 un 18 Dailes teātra Mazajā zālē. Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja