Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Dailes teātris sezonu uzsāks ar divām pirmizrādēm

18.septembrī jauno sezonu sāks Dailes teātris, un, līdz ar skatītāju jau iemīļotām izrādēm, teātra mīļi varēs novērtēt divus jaunākos veikumus - Rolanda Atkočūna režisēto komēdiju Manu sievu sauc Moriss un Dž.Dž.Džilindžera, iespējams, skandalozāko iestudējumu - Nekrofils. 

Rafijs Šarts. Manu sievu sauc Moriss. Komēdija 2 cēlienos. Pirmizrāde 18.septembrī

Kad Mikelandželo veidoja savu Dāvidu, viņš kļuva par citu cilvēku. Kad Pols Verlēns satika jauno Artūru Rembo, viņš aizmirsa savu ģimeni. Bet, kad Žoržs satiek „Brālīgās palīdzības” aktīvistu Morisu, viņš vairs nevalda pār sevi.


Neuzticīgi, greizsirdīgi neveiksminieki vīri un krāpnieces sievas, laulāto draugu kaislības un ģimenes skandāli – komiskas un traģikomiskas situācijas tiek izspēlētas vodeviļas pikantajā vieglumā. Situāciju komēdijas attiecības, kas samudžinās arvien vairāk, atklāj slepenos instinktus, atgādinot par šarmanto filmu „Džezā tikai meitenes” un tās vīriešiem, kuri pārģērbjas par sievietēm. Katrā vīrietī ir sievišķais sākums, kam var būt un var arī nebūt sakara ar kleitu, zeķu un augstpapēžu kurpju valkāšanu. Dzīve ir spēle. Taču spēles ar pārģērbšanos nekad nav nevainīgas, un spēlētājs viegli kļūst par savas spēles upuri.


Lai spēli ar pārģērbšanos novestu līdz kulminācijai, visās sieviešu lomās iemiesosies tikai vīrieši...


Lomās: Valdis Liepiņš (Moriss Trusēns), Egons Dombrovskis vai Gints Grāvelis (Žoržs Morfejs), Lauris Dzelzītis vai Intars Rešetins (Katrīna), Pēteris Gaudiņš (Rožē), Lauris Subatnieks (Mariona Morfeja), Pēteris Liepiņš (Truabāla kundze), Juris Kalniņš (Truabāla kungs), Ieva Pļavniece (Ieva)


Režisors – Rolands Atkočūns

Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis

Kostīmu māksliniece - Ilze Vītoliņa

Kustību konsultante - Inga Krasovska

Gaismu mākslinieks - Mārtiņš Feldmanis

Gabriela Vitkopa. Nekrofils. Marginālās psihes studijas 1 daļā. Pirmizrāde 25.septembrī.

Nekrofili viens otru nemeklē. Viņi ir vientuļnieki, kuri izvēlējušies kontakta neiespējamību. Viņu mīla sakņojas neizsakāmajā. Tā ir ekscentriska, indīga un makabriski izsmalcināta. Mirušie ir pārpilni pārsteigumu. Tas ir skumjš stāsts par mūžīgu un neiespējamu mīlestību, kas spēj pieņemt visdažādākās formas. Nekrofila mīla ir tikai viena no šīs mūžīgās mīlas formām. Nekrofilam visu laiku nākas šķirties no saviem mīļotajiem. Nekrofila mīlestība vienmēr ir bez atbildes.


Eross un Tanatoss – mīlestības un nāves nesaraujamā vienība – vēsta par vistumšākajām un briesmīgākajām cilvēka eksistences dzīlēm. Nekrofils ik uz soļa sastop nāvi tāpat kā dzērājs – pudeli vai spēlmanis – kārtis. Trūdēšanas drudzis un nāves triumfs izlīst bezgalīgā maigumā, kad miesā ielīst nakts. Nāve ir vissvarīgākais mūsu esamībā. Tas, ko cilvēks spēj pārdzīvot tikai reizi dzīvē – vai reizi nāvē.


Dž.Dž.Džilindžers: „Mani interesē pētīt marginālu psihi – kādā veidā tāds fenomens kā nekrofilija vispār var rasties un pastāvēt? Kas tas ir par fenomenu, kad dzīvs cilvēks var mīlēt mirušus cilvēkus? Tā nav vienkārši kaprīze vai izaicinājums, šis cilvēks uzskata, ka tā ir tīrākā mīlestības izpausme – tikai dot un neko neņemt pretī. Tā ir pilnīgi ārpus egoisma pastāvoša – tīri altruistiska mīlestība. Ja mēs atteiktos no civilizācijas laikā radītajiem priekšstatiem, tad filozofiski to būtu diezgan grūti apstrīdēt, šī loģika ir ļoti spēcīga. Es domāju, ka psihes izpētes studijas teatrālā formā varētu būt interesantas. Cilvēki taču skatās filmas par kanibālismu, kas arī ir pilnīga novirze no normas. Ja šāds fenomens pastāv, tad kāpēc par to nerunāt teātrī? Teātrī nevar būt tabu. Jebkurai tēmai ir tiesības pastāvēt, ja tā eksistē dzīvē. Kāpēc iebāzt galvu smiltīs un to ignorēt?”


Lomās: Ģirts Ķesteris un Kristīne Belicka

Režisors - Dž. Dž. Džilindžers

Scenogrāfs – Kristians Brekte

Kostīmu māksliniece - Ilze Vītoliņa

Kustību konsultante - Inga Krasovska

Gaismu mākslinieks - Mārtiņš Feldmanis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja