Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Darbu sākusi Spēlmaņu nakts bērnu un pusaudžu žūrija

Ar Kultūras ministrijas un Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 2024. gada oktobra sākumā darbu sākusi 2023./2024. gada sezonas Spēlmaņu nakts bērnu un pusaudžu žūrijas komisija

Divu mēnešu laikā žūrija noskatīsies vairāk nekā desmit bērnu un pusaudžu auditorijai veidotus klātienes 2023./2024. gada sezonas jauniestudējumus, ko repertuārā piedāvā Latvijas profesionālie teātri.

Spēlmaņu nakts bērnu un pusaudžu žūrijas komisijā šogad darbojas deviņi teātra entuziasti no dažādām Latvijas skolām: Lote Kalēja (Jūrmalas Valsts ģimnāzija), Marta Epalte-Drulle (Rīgas Valda Zālīša sākumskola), Andrejs Vanags, Gunārs Vanags (abi Mārupes Valsts ģimnāzija), Luīze Zvirgzda (Ogres Valsts ģimnāzija), Una Freiberga (Rīgas 49. vidusskola), Dāvis Valters Vanags (Rīgas Valsts vācu ģimnāzija), Adriana Bundže, Undīne Markuss (abas Jūrmalas Majoru vidusskola). Žūrijas komisijas koordinatore ir aktrise, pasākumu vadītāja un skatuves mākslas pedagoģe Alīda Pērkone.

2023./2024. gada sezonas bērnu un pusaudžu žūrijas izrāžu skatē iekļauti gan pavisam maziem skatītājiem radīti darbi, piemēram, Čehova teātra Lietus lāšu pasaciņas (Paulas Pļavnieces režijā) un Punktiņš, punktiņš, komatiņš... (Lienas Šmukstes režijā), Latvijas Leļļu teātra Mazā pelēna piedzīvojumi (Vijas Blūzmas režijā), gan pusaudžu auditoriju meklējošie iestudējumi – Valmieras teātra koncertizrāde jauniešiem, kas tapusi Valmieras vasaras teātra festivāla ietvaros - Es arī te, kas man ir jādara (Endīnes Bērziņas režijā, līdzrežisore Sabīne Alise Ozoliņa), Dailes teātra Wintera stāsts (Džefa Džeimsa režijā), Latvijas Leļļu teātra papīra animācijas iestudējums Sibīrijas haiku (Valtera Sīļa režijā). Skatē iekļauta Dirty Deal Teatro muzikālā līdzdalības izrāde bērniem Sapņu ķērāji (Roberta Daubura režijā), teātra apvienības Kvadrifrons sierainā drāma visai ģimenei Brūnais siers (Paulas Pļavnieces režijā), Liepājas teātra iestudējumi Patakoļako un teātra visums un Mariači Ziemassvētki (abi Mārtiņa Kalitas režijā), Jaunā Rīgas teātra iestudējums Bilžu vakars ar Sprīdīti (Jēkaba Nīmaņa režijā), Liepājas Leļļu teātra izrāde Ahilleja papēdis (Antas Priedītes režijā) un citas izrādes.

Bērnu un pusaudžu žūrijas izrāžu skates programma veidota konsultējoties ar Spēlmaņu nakts profesionālo žūriju un vadoties pēc teātru iespējām spēlēt bērnu un pusaudžu izrādes 2024. gada rudenī.

Bērnu un jauniešu žūrijai novembra vidū plānota tikšanās ar Spēlmaņu nakts 2023./2024. gada sezonas profesionālās žūrijas pārstāvi, lai uzzinātu, kā teātra kritiķis vērtē iestudējumus, un mācītos rakstīt recenzijas par teātra izrādi.

Š. g. 23. novembrī Spēlmaņu nakts ceremonijā Valmieras teātrī bērnu un jauniešu žūrija pasniegs savu īpašo balvu labākajai bērnu vai pusaudžu izrādei.

Īpašs paldies Latvijas profesionālajiem teātriem par atsaucību un iespēju bērnu un pusaudžu žūrijai noskatīties izrādes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja