Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpils teātrī būs skatāma britu aktiera Pola Gudvina monoizrāde Makbets

Oktobrī Daugavpils teātra skatītājiem būs unikāla iespēja klātienē baudīt tradicionālo Šekspīra teātra spēles manieri profesionāla britu aktiera Pola Gudvina (Paul Goodwin) izpildījumā monoizrādē Makbets. Izrāde notiks 14. oktobrī plkst. 18.30, informēja teātra pārstāvji.

Šosezon, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla atbalstam, britu aktieris, režisors, aktiermeistarības un skatuves runas pasniedzējs Pols Gudvins vairākkārt viesosies Daugavpils teātrī, lai aktieriem sniegtu meistarklases, kuru laikā viņi strādās pie Šekspīra tekstu analīzes, skatuves runas un kustības, kā rezultātā 2023. gadā Daugavpils teātrī taps Makbets. Oktobra vizītes laikā Pols Gudvins izteica vēlmi nospēlēt savu autordarbu, kura pamatā arī ir šī Viljama Šekspīra luga par ārprātā dzenošo varaskāri.

Triju raganu pareģojums apsola Makbetam Skotijas troni, un šī doma pārņem viņu, pamazām aptumšojot prātu un liekot noticēt, ka nekas nevar kļūt par šķērsli pareģojuma piepildījumam, pat cita cilvēka dzīvība. Taču, kad pirmais duncis ir asinīm apslacīts, atpakaļ ceļa vairs nav, atliek vien ārprātā dzenoša vainas apziņa, paranoiskas bailes un izmisīga vēlme noturēt varu savās rokās, kas ved Makbetu aizvien tuvāk pretī iznīcībai. Savā monoizrādē britu aktieris Pols Gudvins attēlos galvenā varoņa iekšējo konfliktu. Izrādē skanēs Šekspīra teksti oriģinālvalodā, skatītājiem būs pieejami titri latviešu valodā.

Pols Gudvins visas savas profesionālās karjeras laikā ir pētījis Viljama Šekspīra darbus. Viņš ir kompānijas The Shakespeare Edit (Londona) dibinātājs un vadītājs, vairāk kā 20 gadus darbojies kā profesionāls aktieris dažādos Lielbritānijas teātros, tostarp Karaliskajā Šekspīra teātrī un Lielbritānijas Nacionālajā teātrī. Pēdējo gadu laikā viņš ir aktīvi iesaistījies pedagoģiskajā darbā: astoņu gadu garumā bija Londonas drāmas centra aktiermākslas maģistratūras studiju mākslinieciskais vadītājs, ir sniedzis meistarklases Grieķijā, Krievijā, Lielbritānija, Indijā. Kā pasniedzējs Pols Gudvins ir strādājis arī Shakespeare’s Globe, iestudējot Sapnis vasaras naktī, kā arī Karaliskajā dramatiskās mākslas akadēmijā.

Biļetes: Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja