Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Dejas izrāde TURpinĀJUMS būs skatāma Liepājā

15.februārī plkst.19 Liepājas Olimpiskajā centrā būs skatāma dejas teātra kompānijas Stars’ Well (Zvaigžņu Aka) pilnmetrāžas dejas izrāde TURpinĀJUMS – par dzīvi laukos un pilsētā.

Izrāde stāsta par cilvēku savstarpējo attiecību mijiedarbību pilsētvidē. Pilsētā, kurā satiekas un dzīvo visdažādākie cilvēki, bet konkrēti šajā izrādes tapšanas procesā tika pētītas attiecības starp pilsētas vidē uzaugušo un lauku vidē uzaugošo cilvēku. Vai ir un kādas ir iespējamās atšķirības? Kā veidojas sadarbība starp šīm divām cilvēku grupām? Un kas vispār ir cilvēciska sadarbība, un vai tai ir nozīme mūsdienu pasaulē, kurā cilvēki koncentrējas uz materiāliem labumiem, kas iluzori rada piederības un drošības sajūtu...

Dejas izrādē piedalās gan dažādu žanru profesionāļi, gan talantīgi jaunie mākslinieki, piemēram, Gabija Bīriņa (Latvijas Horeogrāfijas vidusskolas absolvente, LMA Horeogrāfijas nodaļas studente), Eva Vancāne (LKA Laikmetīgās dejas horeogrāfijas nodaļas absolvente) vai Gunta Liepiņa (LMA Horeogrāfijas nodaļas absolvente, dejotāja, dejas pedagogs), Reinis Rešetins (latviešu skatuves tautas dejas pasniedzējs, dejotājs, LMA Horeogrāfijas nodaļas students), Daumants Švampe (Leļļu teātra aktieris) un citi dejas un teātra entuziasti, kuri savu talantu ir slīpējuši vairāku gadu garumā. Izrāde tika veidota kā diplomdarbs Mākslas Akadēmijas absolventei Kristai Osei un kā jaunās komponistes un saksofonistu kvarteta Next Move vadītajas Ingas Meijeres pirmais dejas izrādes darbs. Gaismu režiju veidojis Egils Kupčs, viens no izcilākajiem Latvijas gaismu māksliniekiem.

Dramaturgs un režisors Valdis Pavlovskis izrādes horeogrāfi un režisori Liliju Liporu raksturo kā "teātra mākslinieci, kas savu īpašo iekšējo valodu, pārdzīvojumu meklē ne tik daudz ārējās izpausmēs, formās, kā tieši kustības saturā. Kā kustību konsultants viņa lieliski papildina režisora darbu ar kustību. Viņa meklē neparastas kustību kombinācijas, kas var būt ne dejiskas, ne horeogrāfiskas, kā arī rada šķietami nesavienojamu lietu un žanru sintēzi."

Biļetes uz dejas izrādi TURpinĀJUMs iepriekšpārdošanā iegādājamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Vairāk par Stars’ Well mājas lapā www.starswell.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja