Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

FOTO: Apbalvoti Nacionālā teātra aizvadītās sezonas labākie aktieri

Uzsākot 96. Latvijas Nacionālā teātra sezonu, apbalvoti aizvadītā gada labākie aktieri - Lāsma Kugrēna, Ivars Kļavinskis un Marija Bērziņa. 

Elzas Radziņas kulonu kā aizvadītās sezonas labākā aktrise saņēma Lāsma Kugrēna par lomu izrādē Spoki. Kārļa Sebra gredzenu labākajam aktierim Ivaram Kļavinskim par lomām izrādēs Satisfakcija un Laiks un Konveju ģimene pasniedza Uldis Anže. Savukārt par spilgtākās mīlētājas lomas atveidojumu aizvadītajā sezonā Veltas Līnes gredzenu saņēma Marija Bērziņa par lomu Mollija saka jā!. Teātra iekšējā balsojumā par iepriekšēja gada labāko izrādi atzīts režisora Elmāra Seņkova iestudējums Ezeriņš

Aizvadītajā sezonā Nacionālajā teātrī nospēlēta 551 izrāde, kas ir par 68 vairāk nekā iepriekš. Nodarbinātākie aktieri bijuši Līga Zeļģe un Mārtiņš Egliens. Skatītākās izrādes - Sarkangalvīte un vilks (Lielajā zālē), Meitenes (Aktieru zāle) un Vecene (LMT Jaunajā zālē).

Jaunajā sezonā Nacionālā teātra kolektīvam pievienojušies četri jauni štata aktieri - Kaspars Aniņš, Maija Doveika, Sanita Pušpure un Jurģis Spulenieks.

96. sezonas pirmā pirmizrāde būs Elmāra Seņkova iestudējums Agneses Rutkēvičas darbam Mans nabaga tēvs Lielajā zālē. Tas savu pirmizrādi piedzīvos 11. septembrī. Teātrī jauniestudējumus veidos arī citi jaunie režisori Dāvis Auškāps, Valters Sīlis un Vladislavs Nastavševs.

Plānoti arī divi viesrežisoru iestudējumi. Janvārī pirmizrādi piedzīvos Kirila Serebreņņikova iestudējums par Raini - Raiņa sapņi. Martā notiks poļu režisora iestudējuma Vīnes meža stāsti pirmizrāde.

Jau iepriekš ziņots, ka no 16. līdz 21. septembrim Nacionālajā teātrī notiks Maskavas Gogoļa centra viesizrādes - Metamorfozes un Mēdeja. Savukārt oktobrī projekta Šengenas spožums un posts ietvaros tiks iestudētas četras izrādes, pie kurām strādās režisori no Vācijas, Portugāles, Lietuvas un Islandes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja