Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ģertrūdes ielas teātrī dzejas un mūzikas kompozīcija Mūsu dienu skaņu celiņš

4. aprīlī plkst. 19 Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāma dzejas un mūzikas kompozīcija Mūsu dienu skaņu celiņš, informēja teātra pārstāve Inga Dārzniece.

Četri spožākie savas paaudzes dzejnieki – Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls – un muzikālā grupa Sigma apvienojušies, lai radītu dzejas un mūzikas kompozīciju Mūsu dienu skaņu celiņš, kas ļauj skatītājam tuvplānā sastapties ar dzeju, mūziku un to radītājiem un piedāvā iepazīties gan ar katra dzejnieka individualitāti, gan ierauj visu kompozīcijas dalībnieku balsu vienotajā skanējumā, kurā saklausāmas no liriskām un skumjām līdz sociāli aktīvām, ironiskām un provokatīvām intonācijām. 

Visi dzejnieki, kas piedalās projektā, pēdējā laikā likuši par sevi runāt. Inga Gaile tikko kā saņēmusi Ojāra Vācieša literāro prēmiju par dzejas krājumu Migla (2012), pirms gada šo atzinību guvis Annas Auziņas dzejas krājums Es izskatījos laimīga. Arvim Vigulam 2012. gada vasarā iznāca dzejas krājums 5:00, kura manuskripts ticis apbalvots ar Annas Dagdas prēmiju. Savukārt Kārlim Vērdiņam šoruden klajā laista kopotā dzejas grāmata Mēs.

Par grupas Sigma oficiālo dibināšanas gadu uzskatāms 2006. gads, lai gan pirmsākumi meklējami 2005. gada nogalē, kad trīs no grupas Punch dalībniekiem pēc tās izjukšanas vienojās par jauna projekta radīšanu. Kopš dibināšanas grupas sastāvs nedaudz mainījies un šobrīd grupu muzikāli un idejiski balsta trīs dalībnieki: Jānis Ozoliņš (klavieres un vokāls), Kaspars Lastovskis (basģitāra) un Uģis Eihvalds (bungas).

Mūsu dienu skaņu celiņš

Scenārijs: Kārlis Vērdiņš

Režija: Inga Surgunte, Maija Treile

Māksliniece: Marija Rozīte

Projektā piedalās: dzejnieki Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls kopā ar muzikālo grupu Sigma

Biļetes iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un galerijā Istaba. Ieejas maksa – Ls 3; skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem – Ls 2. 

Uzvedums Mūsu dienu skaņu celiņš tapis sadarbībā ar Rakstniecības un mūzikas muzeju un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Tā pirmizrāde notika 2012. gada 29. novembrī Rakstniecības un mūzikas muzejā.

Videoieskats kompozīcijas tapšanas radošajā procesā šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja