Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Haralds Burkovskis. Izaicinājumu kārais

Radio un TV žurnālists Haralds Burkovskis debitē izrādē Vakariņas ar muļķi

Režisora Jura Rijnieka iestudētās izrādes Vakariņas ar muļķi pamatā ir franču dramaturga Fransisa Vebēra komēdija — viena no veiksmīgākajām šā žanra lugām Francijā. Pasaulē populāra ir arī tās kinoversija, ko režisējis pats dramaturgs. Šovakar, 30.martā, lugas pirmizrādē uz VEF Kultūras pils skatuves kāps arī aktieris Dainis Gaidelis, spēkavīrs Raimonds Bergmanis, mūziķis Guntis Veits, komiķe Jana Kalniņa un Latvijas radio ētera balss Agnese Linka.

Kas Haraldu Burkovski, kurš tiek dēvēts arī par trāpīgo teicienu meistaru, pamudinājis iesaistīties tik raibā kompānijā? Izrādās, viņam piezvanījusi izrādes producente Laila Ilze Purmaliete, iekārdinot ar stāstu par "interesanto franču "gabalu", kas autoram sagādājis pasaules slavu". Haralds izlasījis lugu un sapratis: tas ir pietiekami interesanti, lai viņš piekristu piedalīties projektā. "Vienmēr esmu uzsvēris, ka ļaujos jauniem izaicinājumiem, turklāt nospriedu — šī, iespējams, ir vienīgā reize mūžā, kad man kaut ko tādu ļauj darīt. Kādēļ nepamēģināt?" Burkovskis piebilst: lielākais ieguvums bijis tas, ka viņš varējis daudz iemācīties — īpaši jau, strādājot kopā ar profesionāliem un arī neprofesionāliem aktieriem.

Savu varoni Pjēru Brošānu — nedaudz snobisku grāmatizdevēju — Haralds Burkovskis raksturo smejoties — patiesībā viņš esot "drusku maita"! "Mans varonis reizi nedēļā rīko vakariņas ar draugiem, un katram no viesiem ir jāpaņem līdzi cilvēks, kuru viņš uzskata par muļķi. Vienu gan varu piebilst: mans varonis par savu muļķību ļoti smagi samaksā," stāsta Haralds Burkovskis.

Viņaprāt, Vakariņas ar muļķi joprojām ir aktuāla luga, jo dod iespēju cilvēkiem pasmieties — tā ir lieta, kuru beidzamajā laikā mēs darām pārāk reti. Haralds Burkovskis arī spriež, ka viens otrs lugas varoņos varētu atpazīt arī sevi. "Man gan šķiet, ka dažādi cilvēki par jokiem šajā lugā smiesies dažādās vietās. Esmu pamanījis, ka vīrieši smejas par kaut ko vienu, sievietes — par kaut ko citu, turklāt dara to daudz intensīvāk."

No lampu drudža Burkovskis nebaidoties, taču viņu uztrauc kas cits: saspringtā mēģinājumu grafika dēļ beidzamajā laikā viņa sievai vienai bijis jātiek galā ar visiem mājas darbiem. "Varu vien cerēt, ka sieva man to piedos, taču gandrīz pilnīgi droši varu apgalvot, ka tuvākajā laikā nepiekritīšu nevienam jaunam projektam. Tādēļ nelaidiet garām izdevību un nāciet šo izrādi noskatīties."

Izrāde

Vakariņas ar muļķi — VEF Kultūras pils. Pirmizrāde – 30.III 19.

Izrādes: 12.IV, 17. un 26.V. Biļetes — Biļešu paradīzes kasēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja