Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Labdarības seansā kino Rīga bez maksas demonstrēs baletu „Riekstkodis”

Svētku labdarības bezmaksas seansu – Ziemassvētku pasaku "Riekstkodis" Sanktpēterburgas Marijas teātra trupas izpildījumā piedāvā kino "Rīga" 28decembrī plkst.15, informēja  kinoteātra mārketinga menedžere Olga Savina.  Īpaši tiek gaidīti bērnu namu un aprūpes centru audzēkņi un skolotāji, daudzbērnu un mazturīgās ģimenes, pensionāri un cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Balets "Riekstkodis" decembrī noslēdza Krievu baleta Zelta programmas rudens sezonu kino "Rīga" un iekaroja skatītāju sirdis ar savu fantastisko krāšņumu, atgadina O.Savina. "Šis "Riekstkoža" iestudējums no citiem atšķiras ar to, ka tajā dominē nevis horeogrāfija, bet Mihaila Šemjakina radītā scenogrāfija un kostīmi. Īpaši interesants šajā ziņā ir baleta pirmais cēliens, kurā Hofmaņa pasaku es redzu tieši tādu, kā to vienmēr esmu iztēlojies – ar pārspīlētiem un groteskiem siluetiem un tam laikam atbilstošu kolorītu," par iestudējumu izteicās Latvijas Nacionālās operas galvenais baletmeistars Aivars Leimanis.

Mihails Šemjakins, krievu emigrants un plaši atzīts avangarda mākslinieks un  tēlnieks ir izveidojis jaunu vēsturiskā baleta interpretāciju, kas tiek dēvēta par "izsmalcināto un asprātīgo "Riekstkodi" , stāsta O.Savina. Iestudējuma veidošanas laikā tapušās Šemjakina kostīmu un skatuves iekārtojuma skices tika izstādītas Krievijas muzeja privātās kolekcijas skatē Sanktpēterburgā.

"Pirmklasīgs centrālo dejotāju veikums – Irina Goluba Marijas lomā, Leonīds Sarafanovs Prinča lomā un fantastiskais Antons Adasinskis kā Droselmeijers. Golubai piemīt bērnišķīgs šarms un vitalitāte dejā. Vispatīkamākais pārsteigums ir izteiksmīgi atklātais Jekaterinas Kondaurovas sniegums Sniegpārsliņu karalienes lomā, "iestudējuma izpildījumu vērtēja Ballettalk.com

Seanss ir bez maksas. Grupām virs 10 cilvēkiem jāpiesaka ierašanās pa tālruni: 67181144.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja