Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājas teātra valdes pienākumus uz laiku pildīs Ciekurze

Piektdien SIA Liepājas teātris dalībnieku sapulcē tika nolemts, ka līdz brīdim, kamēr atklāta konkursa rezultātā tiks iecelta jauna valde, uz laiku valdes pienākumus pildīs līdzšinējā valdes locekle Eva Ciekurze, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Viņa norāda, ka dalībnieku sapulcē tika skatīti vairāki jautājumi - izvērtēti otrā ceturkšņa finanšu un administratīvās darbības rādītāji, kā arī lemts par pagaidu valdes iecelšanu saistībā ar to, ka esošajiem valdes locekļiem 3.septembrī beidzas pilnvaru termiņš un ir nolemts sludināt atklātu konkursu uz valdes locekļu amatiem.

Līdzšinējais SIA "Liepājas teātris" valdes loceklis Herberts Laukšteins atsauca savu kandidatūru pagaidu valdes locekļa amatam. Līdz ar to dalībnieku sapulce nolēma par pagaidu valdes locekli iecelt līdzšinējo valdes locekli Ciekurzi ar nosacījumu, ka SIA "Liepājas teātris" valdes locekles amata pienākumi tiek pildīti līdz brīdim, kamēr kapitāldaļu turētājs konkursa rezultātā iecels jaunu valdi.

SIA "Liepājas teātra" kapitāldaļu turētājs, Liepājas pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs pateicās līdzšinējiem valdes locekļiem par paveikto un Liepājas teātra darba organizēšanu daudzu gadu garumā. Izpilddirektors uzsvēra, ka Liepājas teātris ir viens no pilsētas kultūras stūrakmeņiem, kura darbība kopumā spēcina ne tikai Liepājas un reģiona, bet visas valsts kultūras dzīvi.

"Visu liepājnieku un teātra skatītāju vārdā pasakāmies Laukšteinam un Ciekurzei par veltīto laiku un enerģiju kultūras nozares bagātināšanā, augsti novērtējam līdz šim paveikto," akcentēja Fricbergs.

Tuvāko dienu laikā tiks gatavota nepieciešamā dokumentācija atklāta konkursa izsludināšanai uz abiem valdes locekļu amatiem, kā arī nodrošināts nepieciešamais process jaunas valdes atlases rīkošanai, norāda Lazdāne.

Kā vēstīts, Liepājas teātra aktieri atklātā vēstule pašvaldības vadītājam Gunāram Ansiņam ("Liepājas partija") pauduši aicinājumu pašvaldībai izsludināt atklātu konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām.

Liepājas teātrī notikušajā aktieru trupas sapulcē, kurā piedalījās 17 aktieri, pārrunātas aktuālās problēmas Liepājas teātrī, proti, valdes locekļa Herberta Laukšteina nevēlēšanās tikties ar visiem aktieriem, kamēr nebūs notikusi viņa pārvēlēšana, aizbildinoties ar laika trūkumu.

Tāpat aktieri ir satraukti par trīs kolēģu - Egona Dombrovska, Madaras Viļčukas, Edgara Pujāta - un galvenā režisora Dmitrija Petrenko aiziešanu no Liepājas teātra.

Aktieri kā nozīmīgu problēmu minējuši arī komunikācijas trūkumu starp valdi un aktieriem - par Petrenko aiziešanu, nākamās sezonas iestudējumiem viņi uzzinot no medijiem, ne no vadības. Turklāt valdes locekle Eva Ciekurze komunikācijā ar aktieriem esot nemanāma.

Liepājas teātra aktieri uzskata, ka netiek pilnīgi izmantots Klaipēdas kursa potenciāls, un viņus mācot šaubas par jaunā kursa turpmāko attīstību, jo kursa vadītājs Petrenko, kurš viņus izaudzinājis un kuram bijusi vīzija par aktieru ilgtermiņa attīstību, aiziet prom, un ir neziņa par turpmāko.

Savukārt Liepājas teātra valdes loceklis Laukšteins noraida aktieru pārmetumus par komunikācijas iespēju trūkumu. Laukšteins aģentūrai LETA atzina, ka pēc tikšanās ar aktieriem viņš jūtoties nedaudz nodots, taču ar tīru sirdsapziņu par paveikto teātrī.

Viņš sanāksmē aktieriem esot izskaidrojis visu, ko viņi pārmetuši. Laukšteins atzīst, ka atsevišķos jautājumos viņš esot piekritis pārmetumiem, taču viņš nevarot piekrist pārmetumam par komunikācijas trūkumu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Liepājas teātris" apgrozījums pērn bija 653 927 eiro un uzņēmuma zaudējumi sasniedza 71 687 eiro.

Liepājas teātris ir vecākais joprojām pastāvošais latviešu profesionālais teātris Latvijā, kas dibināts 1907.gadā. Laika gaitā teātrim ir bijuši dažādi nosaukumi, pašreizējais tam ir kopš 1998.gada, kad Liepājas pašvaldība kļuva par SIA "Liepājas teātris" vienīgo īpašnieci.

Pēc pašvaldībā paustā, teātris ir profesionāls reģionālais muzikāli dramatiskais teātris ar pastāvīgu un augsti kvalificētu trupu, kas piedāvā daudzveidīgu, mākslinieciski bagātu un kvalitatīvu repertuāru ikvienam reģiona iedzīvotājam, un ir Kurzemes mākslas, mūzikas, teātra un kultūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja