Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepājas teātrī norisināsies iestudējums bērniem Mariači Ziemassvētki

Šogad Liepājas teātris sagatavojis pārsteigumu arī mazajiem skatītājiem, piedāvājot muzikālu svētku ceļojumu visai ģimenei Mariači Ziemassvētki. El-Panadero, El-Longo un El-Fato skatītājus Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars gaidīs 22. un 28. decembrī.

No tāltālām zemēm, kur no sniega un sala nav ne mazākās miņas, Ziemassvētku brīnumu steidz meklēt viņi – neapturamie mariači El-Panadero (Rolands Beķeris), El-Longo (Hugo Puriņš) un El-Fato (Madara Kalna). Trīs aizrautīgie vīri par svētkiem zina vien tik daudz, ka kādam tie saistās ar dāvanu kalniem, kādam citam ar iespēju izēsties pēc sirds patikas, bet vēl kādam ar mūžzaļa, adataina kociņa rotāšanu, lai ap to tad visi vienotos kopīgās dziesmās.

Meklējot izdaudzināto svētku brīnumu te vienā, te citā punktā uz mūsu kopīgās planētas, mariači tiek ieputināti un iepūtināti pie mums, kur visiem viss beidzot top skaidrs – šī satikšanās jau arī ir viens īsts Ziemassvētku brīnums.

Uzticīgākie teātra skatītāji jautros mariači jau būs ievērojuši izrādē Patakoļako un teātra visums. Tieši pēc šī iestudējuma pirmizrādes radošajai komandai radās ideja ļaut mariači turpināt savus piedzīvojumus un pirmo reizi ne tikai ieraudzīt sniegu, bet arī atklāt svētku būtību.

"Krietnie mariači mums ir parādījuši, ka tad, ja tev ir prieks par to, ko un kā tu dari, tad ar šo prieku pilnīgi noteikti vajag un ir vērts dalīties; redzot aktieros šo prieku, mēs nolēmām radīt vēl vienu iestudējumu, kurā mariači no fona kļūst par galvenajiem izrādes varoņiem. Būs rotaļīgi, gaiši un priecīgi," sola dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.

Par mariači piedzīvojumu tapšanu rūpējas režisors Mārtiņš Kalita, komponists Renārs Kaupers, māksliniece Agnese Kaupere un video/gaismu mākslinieks Dainars Albužis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja