Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

LNO aicina uz Sarunām pirms pirmizrādēm par Jura Karlsona baletu Karlsons lido...

Pirmdien, 30. septembrī, plkst. 18.30 Latvijas Nacionālā opera aicina uz izglītojošu pasākumu Jaunajā zālē Sarunas pirms pirmizrādēm, kas šoreiz veltīts Jura Karlsona baletam Karlsons lido... ar Aivara Leimaņa horeogrāfiju, informēja Operas preses birojs.

Pēc Astridas Lindgrēnes grāmatu motīviem tapušais iestudējums pasaules pirmizrādi piedzīvos jau 5. oktobrī. 

Sarunās pirms pirmizrādēm apmeklētāji varēs uzzināt, kas komponistu Juri Karlsonu pamudināja sacerēt baletu par savu slaveno vārda brāli un kā horeogrāfs Aivars Leimanis ieraudzījis slaidajos baletdejotājos pasaules apaļīgāko un omulīgāko personāžu. Tulkotāja un grāmatas Astridas Lindgrēnes darbi un nedarbi autore Mudīte Treimane stāstīs par rakstnieci un Karlsona gaitām pasaulē. Sarunu apmeklētājiem būs arī unikāla iespēja pirmajiem pasaulē ieraudzīt deju fragmentus no jaunās izrādes.

Jaunais LNO baleta iestudējums Karlsons lido... ļaus mazajiem skatītājiem izdzīvot visas slavenās Brālīša un Karlsona dēkas – pastaigu pa jumtiem, zagļu ķeršanu, pūcīgās auklītes Bokas jaunkundzes izjokošanu un smalkmaizīšu čiepšanu. Un kā īpašs saldēdiens būs grandiozas dzimšanas dienas svinības ar veselām astoņām tortēm un tikai vienu svecīti... Dzīvespriecīgais, krāsainais uzvedums aizvedīs skatītājus uz pasauli, kur fantāzija saplūst ar īstenību – skursteņslauķi uz pilsētas jumtiem metas jautrā dejā, TV dīvas izkāpj no ekrāna un sarīko krāšņu rēviju, un pat konfektes sāk griezties apburošā valsī... Taču būtībā balets vēstīs par ilgām pēc īsta drauga – tātad tas būs stāsts par katru no mums.

Karlsona piedzīvojumus mūzikā ietērpis komponists Juris Karlsons. Horeogrāfiju izrādei veido Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš jau radījis vairākus publikas iemīļotus iestudējumus visai ģimenei. Mārtiņa Vilkārša krāsainā scenogrāfija aizvedīs skatītājus uz 70. gadu Stokholmu, bet Ilzes Vītoliņas veidotie tērpi būs kā grezna modes parāde.

Karlsona lomā iejutīsies Andris Pudāns un Aleksandrs Osadčijs, Brālītis būs Nataļja Lipska un Evelīna Godunova, Māte – Elza Leimane-Martinova un Viktorija Jansone, Tēvs – Raimonds Martinovs un Arturs Sokolovs, Beta – Laine Paiķe un Annija Kopštāle, Bose – Kristaps Lintiņš un Hermans Ševčenko, Bokas jaunkundze – Ints Roziņš un Arnis Līcītis, Fille – Antons Freimans un Aleksandrs Jurāns, Rulle – Māris Spriņģis un Aleksandrs Kaļivods. Pie diriģenta pults būs Mārtiņš Ozoliņš.

Pēc pirmizrādes 5. oktobrī tuvākās izrādes gaidāmas 6. un 20. oktobrī.

Sarunu biļetes cenā  (Ls 6) iekļauts arī baleta Karlsons lido... ģenerālmēģinājuma apmeklējums 3. oktobrī plkst. 18. Biļetes var iegādāties tikai LNO kasēs, Aspazijas bulvārī 3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja