Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mūzikas un drāmas telpā OratoriO top režisores Rēzijas Kalniņas izrāde

Mūzikas un drāmas telpā OratoriO patlaban notiek darbs pie pirmā šīs sezonas jauniestudējuma. Režisores Rēzijas Kalniņas vadībā tiek veidota izrāde Akmens aizslīd garām, kas top pēc Šona Grenana lugas, informēja OratoriO pārstāvji.

Jauniestudējumam dots žanrisks apzīmējums - dvēseles duša 2 cēlienos.

Šona Grenana daiļrade režisorei nav sveša. 2019. gadā Rēzija Kalniņa Dailes teātrī iestudēja lugu Alvas sieviete, kā arī 2020. gadā OratoriO tapa izrāde Tagad un tad.

Astrofiziķe un Doktore Līna Kamingsa pirms diviem gadiem pēkšņi zaudējusi vīru. Vēl joprojām, klausoties vīra ierunātajā īsziņā, uzdod jautājumus tam, kuram netic. Meita Olīva upurē savu karjeru, lai sastaptu gan sevi, gan māti, gan savu mīlestību. Džeisons – jauns žurnālists, kurš dara to, kas nav viņa aicinājums, lai, sastopot Līnu, saprastu, cik pasaule ir daudzkrāsaina, un piepildītu savus bērnības sapņus.

Spēlmanis, kurš provocē, manipulē un izaicina – iekšējā balss vai ārējie ierobežojumi, kas neļauj ieraudzīt to, ka neesam vieni šajā universā. Būtne no citas planētas… Sirdsapziņa, apzinātība vai sapnis? Kurš vai kas ar mums runā sapņos? Un kas ir nomoda sapnis? Realitāte? Aizmirst nozīmē negribēt atcerēties? Kurš manī aizmirst? Kad mēs atlaižam, palaižam vaļā savas bailes un neticību, notiek brīnums. Durvis atveras, un mēs beidzot kļūstam trausli un brīvi no savu iedomu žņaugiem. Kā Stinga dziesmā How fragile we are.

Akmens aizslīd garām ir pārdomu rosinoša luga par cilvēka gara noturību, sevis mekējumiem, delikāto līdzvaru starp zinātni un ticību, žurnālistikas ētiku un to, kas patiesībā slēpjas aiz zvaigznēm.

Lomās: Zane Jančevska vai Esmeralda Ermale vai Marija Naumova, Maija Arvena vai Elīna Bojarkina, Juris Kalniņš vai Horens Stalbe, Mārtiņš Upenieks vai Voldemārs Rode

 Pirmizrāde 10. novembrī plkst. 19.00. 

Nākamās izrādes: 12. un 27. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja