Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nacionālais teātris sāk biļešu tirdzniecību uz septembra izrādēm

6. augustā Latvijas Nacionālais teātris sāk biļešu tirdzniecību uz septembra izrādēm. Repertuāru papildinās pieci jauniestudējumi un turpināsies pavasarī nenospēlēto izrāžu pārcelšana, informēja Latvijas Nacionālā teātra pārstāve Lolita Grāvīte.

Lielajā zālē 17. septembrī notiks atkalsatikšanās koncertā Īstā sālsmaize, ko kopīgi gatavo viss iestudējuma ansamblis. Martā teātra virtuvē rasols jau bija sagriezts, kūka cepās, mūziķi iemēģināja vakara repertuāru, bet – durvis uz visu teātru visām virtuvēm pēkšņi tika slēgtas. Ko katrs aktieris šai laikā ir apguvis un sapratis, varēs uzzināt šajā iestudējumā.

Aktieru zālē 24. septembrī pirmizrādi piedzīvos Artūra Jankovska debijas luga traģikomēdija Oligarhs. Izrādes režisors Toms Treinis, titullomā - Normunds Laizāns, viņa oponentu atveidos Igors Šelegovskis.

Jaunā dramaturga Artūra Jankovska pamatnodarbošanās it nemaz nav saistīta ar teātri, bet viņa humora izjūta izsmīdināja visu teātra žūrijas komisiju 10 cilvēku sastāvā, kas uzklausīja Artūra piedāvājumu Lugu ideju makšķerēšanas konkursā. Nu pabeigtā luga tiek piedāvāta skatītājiem cerībā, ka arī viņus aizraus tajā ierakstītā absurdā, bet labi saprotamā jaunekļa Oskara Kaktiņa vēlme izglābt Latviju, vienkārši novācot uzņēmēju Aināru Krūmiņu.

Uz LMT Jaunās zāles skatuves 11. septembrī varēs redzēt Ināras Sluckas veltījums trim aktrisēm-kolēģēm Klusā dzīve. Lomās - Zane Jančevska, Dace Bonāte, Indra Burkovska.

Izrādes varones ir sievietes, par kurām neraksta Ievas Stāsti, kur nu vēl Privātā Dzīve. Par viņu domām un izjūtām neuzzina viņu draudzenes, jo viņas nemēdz izkratīt sirdi. Viņas drīzāk uzticēs savas sāpes spilvenam vai kafijas krūzei, bet no mājas ies laukā smaidošas un visu varošas. Un tomēr viņu dzīves ir tādas pašas kā visiem mums – ar vientulību, bailēm, sāpēm, vilšanos, prieku un mīlestību. Trīs sievietes un viena diena viņu dzīvē.

Savukārt ārpus teātra sienām notiks divas izrādes-pastaigas – Mežs un Pilsēta. Pirmizrādes 26. un 27. septembrī. Režisors Valters Sīlis abas izrādes veidos kā savstarpēji vienotu diptihu, kas viena otru papildina.

Izrādē Mežs skatītāji tiek aicināti iesaistīties nebijušā pasākumā – no Zooloģiskā dārza galvenās ieejas Mežaparkā nelielā grupā ar dzīvā gida-aktiera un audiogida palīdzību doties pusotru stundu garā pastaigā pa mežu, mēģinot atrast ceļu šīs cīņas laukā gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Izrādes Pilsēta maršruts skatītājus no Nacionālā teātra galvenās ieejas pusotru stundu vedīs pa Rīgu virzienā no Vecrīgas uz nomali.

Biļetes pieejamas teātra mājaslapā www.teatris.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja