Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nacionālajā teātrī top Parīzes Dievmātes katedrāle

Latvijas Nacionālajā teātrī top Zigmara Liepiņa opera Parīzes Dievmātes katedrāle teātra versijā, kas pirmizrādi piedzīvos 17. maijā."Tā ir izrāde par spēju īsti un nesavtīgi mīlēt, kas vienmēr un arī šobrīd ir tik aktuāli," iestudējuma izvēli pamato Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Izrādes mēģinājumi teātrī rit jau kopš februāra sākuma, visās teātra darbnīcās tiek gatavotas dekorācijas un gandrīz gatavi ir arī krāšņie kostīmi, stāsta Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Kostīmu māksliniecei Annai Henrihsonei Parīzes Dievmātes katedrāle ir trešais šīs sezonas darbs Nacionālajā teātrī. Izrādes Sudraba slidas un Ideālais zaglis bija stingri piesaistītas konkrētam laikam un māksliniecei esot bija precīzi jāskatās tā laika mode un izteiksmes līdzekļi, tad šoreiz režisore ļāvusi pilnīgu vaļu domāt par tērpiem ārpus laika un telpas. "Visi varoņi diezgan izteikti dalās grupās, jo izrādē ir gan salašņas, gan augstākais sabiedrības slānis, tāpēc katru grupu es mēģināju risināt atšķirīgās krāsās, savukārt grupu iekšpusē katram varonim vienalga bija jāmeklē stils un piegājiens, kā risināt viņa tērpu. Es ņēmu katru tēlu kā atsevišķu, pašpietiekamu pasauli, kas veidojas, ņemot vērā viņa rakstura īpašības un ieliekot mūsdienīgā formā. Un tā viņi katrs kā tāds dārgakmenis spēlē kopējā rotaslietā," norāda Anna Henrihsone.

Izrādē piedalās plašs aktieru ansamblis: Zane Dombrovska, Beāte Zviedre, Juris Jope, Daumants Kalniņš, Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Gundars Grasbergs, Mārcis Maņjakovs, Mārtiņš Brūveris, Jānis Ķirsis, Madara Botmane, Ieva Aniņa, Mārtiņš Egliens, Kristiāns Kareļins, Kaspars Dumburs, Ģirts Liuziniks, Ivars Puga, Egils Melbārdis un citi. Iestudējuma radošajā grupā darbojas komponists Zigmars Liepiņš, libreta autors Kaspars Dimiters, režisore Indra Roga, diriģenti Māris Kupčs un Jānis Liepiņš, scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfe Inga Raudinga. Izrādē piedalās arī kamerorķestris – Raimonds Petrauskis, Rihards Zaļupe un koris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja