Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Novembrī Teātris.zip rādīs četras izrādes

Novembra svētdienās plkst. 21 LTV7 ēterā būs skatāmas četras raidījumu cikla Teātris.zip izrādes – Nacionālā teātra Sieviete, kura nav uzmanības vērta, Jaunā Rīgas teātra Jāņonkulis, Nacionālā teātra _K__avalieru viltība _un Dailes teātra Slazdā, informēja LTV pārstāve Agita Pudule. 

8. novembrī LTV7 būs iespēja vērot 2013. gadā Nacionālajā teātrī iestudēto režisores Indras Rogas inscenējumu angļu dramaturga, rakstnieka un dzejnieka Oskara Vailda lugai Sieviete, kura nav uzmanības vērta. Darbs sniegs baudu acīm, vērojot kostīmu mākslinieces Lienes Rolšteinas izdomu tērpu radīšanā, par ko viņa tika nominēta 2012./2013. gada sezonas Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada kostīmu māksliniece. Pirms izrādes Ojārs Rubenis tiksies ar aktieriem Ditu Lūriņu, Egilu Melbārdi un Arturu Krūzkopu.

Savukārt 15. novembrī būs skatāma Jaunā Rīgas teātra filiālē Talsu ielā tapusī režisores Māras Ķimeles izrāde Jāņonkulis, kas reālistiski, pat ar dzīvu trušu piedalīšanos, ieved mūs jebkurā Latvijas lauku sētā ražas novākšanas laikā, kad darba pilnas rokas, bet tā īsti nav, kas strādā. Tā ir vide, kurā tikai Čehovam raksturīgās attiecību mežģīnēs un ikdienas traģikomismā tiek izspēlēti cilvēku likteņi, kurus var un arī nevar mainīt paši varoņi. Vaņas lomā Gundars Āboliņš. Pirms izrādes režisore Māra Ķimele paskaidros, kāpēc tēvocis Vaņa labi zināmajā A.Čehova tāda paša nosaukuma lugā pārtapis par Jāņonkuli. 

22. novembrī Teātris.zip saviem skatītājiem piedāvās baudīt 1975. gadā Nacionālajā teātrī iestudēto Dž. Fārkera lugu Kavalieru viltība, kurā galvenajās lomās iejutušies šī gada Spēlmaņu nakts balvas par mūža ieguldījumu saņēmēji – Ģirts Jakovļevs un Uldis Dumpis. Jautrajā, asprātīgajā un muzikālajā izrādē abi meklē sirds dāmas, kuras gan ar viltu, gan šarmu arī iegūst. Izrāde bagāta arī ar citām izcilām teātra personībām, no kurām daudzas vairs nav mūsu vidū: Helēna Romanova, Juris Lejaskalns, Maruta Feldmane, Inta Burāne un citiem. Pirms izrādes Ojārs Rubenis tiksies ar abiem aktieriem.

Teātris.zip novembra izrāžu ciklu 29. novembrī noslēgs Dailes teātra izrāde Slazdā. Pieci izcili aktieri: Vita Vārpiņa, Artūrs Skrastiņš, Juris Žagars, Pēteris Gaudiņš un liepājnieks Egons Dombrovskis meistarīgi notur skatītāju uzmanību. Teātris.zip viesis Juris Žagars intervijā pirms izrādes Ojāram Rubenim stāstīs ne tikai par lomu, bet arī saviem dzīves uzskatiem.

Nākamās piecas Teātris.zip izrādes būs skatāmas janvārī LTV1 ēterā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja